Ο γαλλικός Τύπος για το αποτέλεσμα των εκλογών: «Ποτέ» Λεπέν γράφει η Humanite

Ο γαλλικός Τύπος για το αποτέλεσμα των εκλογών:  «Ποτέ» Λεπέν γράφει η Humanite

Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν πρωταγωνιστούν στα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου την επομένη του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, με αυτό της Humanite να ξεχωρίζει.

Η παραδοσιακή εφημερίδα της Αριστεράς, στηρίζει εμμέσως τον κεντρώο ανεξάρτητο υποψήφιο, στέλνοντας σαφές μήνυμα ενάντια στην ακροδεξιά Λεπέν. Μία φωτογραφία της επικεφαλής του «Εθνικού Μετώπου», με σκυμμένο το κεφάλι, και μία λέξη-τίλος: «Ποτέ».

Η Humanite εκφράζει έτσι την τάση που εκδηλώθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκτιμήσεων για τον σχηματισμό «μετώπου» κατά της ακροδεξιάς υποψηφίου, προτρέποντας εμμέσως τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες της 7ης Μαΐου για να στηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν.
Η Liberation επέλεξε για το πρωτοσέλιδό της μία φωτογραφία του Μακρόν από τους πανηγυρισμούς μετά την επικράτησή του στον πρώτο γύρο.

 
Ο Εμανουέλ Μακρόν πρωταγωνιστεί και στο πρωτοσέλιδο της «Les Echos». «Ο Μακρόν μπροστά από τη Λεπέν» γράφει η εφημερίδα.

Ίση απόσταση κρατάει η «La Croix», που αφιερώνει χώρο και στους δύο διεκδικητές της προεδρίας, κάνοντας λόγο για μία «νέα συμφωνία».  

ethnos.gr

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου