Δεν λυγίζουν οι Ευέλπιδες: Ρουκέτες, όλμοι, όπλα... στο κρύο και στα χιόνια -Η χειμερινή εκπαίδευση

Στρατιωτικός σε ώρα άσκησης / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΕΣΤο διάστημα από 28 Ιανουαρίου έως 22 Φεβρουαρίου 2019, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), εκτέλεσε αριθμό βολών και διεξήγαγε ασκήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια, στο πλαίσιο της χειμερινής εκπαίδευσης. 
Ειδικότερα, οι Ευέλπιδες της Ιης και ΙΙας Τάξης εκτέλεσαν βολές φορητού οπλισμού, ασκήθηκαν στη ρίψη χειροβομβίδας και οπλοβομβίδας και διεξήγαγαν Τακτικές Ασκήσεις Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) στο Πεδίο Ασκήσεων Υμηττού.
Οι Ευέλπιδες της ΙΙΙης Τάξης εκτέλεσαν βολές με όλμους και πολυβόλο ημέρα και νύχτα από Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) στο ΠΒ Αυλώνα Αττικής. Επιπλέον, συνεκπαιδεύτηκαν με τμήματα της Αεροπορίας Στρατού και των Ειδικών Δυνάμεων στη διεξαγωγή αεροκίνητων και αμφίβιων επιχειρήσεων. 
Οι Ευέλπιδες της ΙVης Τάξης διεξήγαγαν ΤΑΜΣ όλες τις φάσεις των επιχειρήσεων, εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα ορεινού αγώνα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα και Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) στον Όλυμπο. Επιπλέον, Ευέλπιδες όλων των Τάξεων εκπαιδεύτηκαν στο Σχολείο Παροχής Α΄ Βοηθειών Πεδίου Μάχης (TCCC). 
Καμουφλάζ και στόχευση Καμουφλάζ και στόχευση Σε πλήρη εξέλιξη η άσκηση των Ευελπίδων Σε πλήρη εξέλιξη η άσκηση των Ευελπίδων Σαρωτικά τα αυτόματα Σαρωτικά τα αυτόματα Ασκηση σύλληψης αιχμαλώτου Ασκηση σύλληψης αιχμαλώτου Το ελικόπτερο που μεταφέρει τους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης Το ελικόπτερο που μεταφέρει τους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης Ουτε τα χιόνια δεν τους σταματούν Ουτε τα χιόνια δεν τους σταματούν
Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΕΣ


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου