Πρόστιμο – μαμούθ «φορτώνουν» στη ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη

 


Ένα πρόστιμο – μαμούθ για παλιές αμαρτίες «φορτώνει» το ελληνικό κράτος στη ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής επικύρωσε πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους 38,2 εκατ. ευρώ που έχουν βεβαιωθεί από το Τελωνείο της Ξάνθης .
Η υπόθεση αφορά σε για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές που έγιναν το 2009, με την εταιρεία να κρίνεται συνυπεύθυνη. Όπως είναι προφανές η εταιρεία όχι μόνο δεν ανήκε στον Ιβάν Σαββίδη το 2009 αλλά ήταν υπό τον έλεγχο της τότε… ΑΤΕ. Το αστρονομικό ποσό των 38,2 εκατ. ευρώ προκύπτει από πρόσθετους φόρους, τέλη και προσαυξήσεις.
Μάλιστα, η πλευρά Σαββίδη εμφανίζεται να μην γνώριζε την συγκεκριμένη υπόθεση όταν το 2013 αγόραζε την ΣΕΚΑΠ για ποσό 5 εκατ. ευρώ και πλέον καλείται να διαχειριστεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Να υπενθυμιστεί πως από το 2013 η συνολική επένδυση Σαββίδη για την ανάπτυξη της επιχείρησης ανήλθε στα 35 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανόμενης και της επένδυσης του νέου εξοπλισμού, που κόστισε περίπου 4,2 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, το ύψος του προστίμου ξεπερνά τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας.
Το θέμα είναι πως κατά το παρελθόν ο Ιβάν Σαββίδης έχει εμφανιστεί απρόθυμος να πληρώσει το πρόστιμο, θεωρώντας πως πρόκειται για μία πλήρως άδικη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται μπλεγμένος. Κι έτσι, μία επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα και οι θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο.

typosthes.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου