Θεσσαλονικιός σερβιτόρος και αρνητής στράτευσης διορίστηκε στο γραφείο του Τσίπρα!

Θεσσαλονικιός σερβιτόρος και αρνητής στράτευσης διορίστηκε στο γραφείο του Τσίπρα!Πρόκειται για τον Νίκο Καρανίκα, αρνητή στράτευσης, αδιόριστο εκπαιδευτικό και φίλο του Αλέξη Τσίπρα

Μετά τον πρόεδρο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο και τον διορισμό της οικογένειάς του, αλλά και πλήθος αποτυχημένων πολιτευτών, συγγενών, ανιψιών και κομματικών στελεχών, άλλο ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, βολεύτηκε από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για τον Νίκο Καρανίκα, αρνητή στράτευσης, αδιόριστο εκπαιδευτικό και σερβιτόρο, μέλος της ΚΝΕ, ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού, αδελφός πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και φίλος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διορίστηκε στη θέση του ειδικού συμβούλου στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρεται πως με απόφαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καρανίκας, ο οποίος υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με τη δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη, έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου από τις 2 Ιανουαρίου του 2016.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νίκος Καρανίκας -ο οποίος κατάγεται από την Αλεξάνδρεια- γνώρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την νεολαία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και έκτοτε διατηρούν στενή φιλία. Μάλιστα, η αδελφή του, Ξανθούλα Καρανίκα, εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012.

O Νίκος Καρανίκας (πρώτος από αριστερά), δίπλα στους Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Αλέξη Τσίπρα




Η σύλληψη για ανυποταξία
Το 1995 ο Καρανίκας είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για το αδίκημα της ανυποταξίας και τον Ιούνιο του 2013 συνελήφθη για δεύτερη φορά σε 17 χρόνια για τον ίδιο λόγο, παρά το γεγονός ότι είχε αθωωθεί πριν από λίγο διάστημα από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Τότε, συνήγορός του ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου.



Τι αναφέρει στο βιογραφικό του:
«Αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. Γεννήθηκα το '69, σχολείο πήγα, γράμματα έμαθα, όπως με προέτρεπαν και οι γονείς μου για να γίνω άνθρωπος. Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα. Από μαθητής, μέλος της Κ.Ν.Ε. -ως το ’92, ιδρυτικό μέλος της νεολαίας ΣΥΝ., αρνητής στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Ιδρυτικό μέλος του ελληνικού κοινωνικού Φόρουμ, συμμετείχα ενεργά σ’ όλες τις ευρωπαϊκές και τοπικές κινητοποιήσεις. ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού.

Στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μυήθηκα ως μέλος της δημοτικής κίνησης ‘Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας’ και μέσα από κινήσεις για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, ενάντια στην υποθαλάσσια, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για την σχολική στέγη και βασικά στην ανοιχτή συνέλευση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της γειτονιάς (E' διαμέρισμα) για τα ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη. Τα προσωπικά μου εξακολουθούν να είναι προσωπικά μου και δεν τα εκθέτω».

Πώς παρουσίαζε τον εαυτό του στην σελίδα της Ανοιχτής Πύλης
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου