Ο Ρώσος μεγιστάνας που αγόρασε το 51% εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα

 

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η εξαγορά του 51% των μετοχών της εταιρείας Vitro Hellas, με έδρα το Νησέλι Ημαθίας, από τη Demerus Ltd, συμφερόντων του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ανάνιεφ (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά).
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Vitro Hellas, ποσοστό στην οποία εξακολουθεί να διατηρεί ο όμιλος αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη, “με την εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνεται η διαρκής αναπτυξιακή πορεία της Vitro στην παραγωγή, έρευνα και διάθεση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού ποιότητας”. Κατά την ανακοίνωση, η εισροή των κεφαλαίων δίνει εμπράκτως ψήφο εμπιστοσύνης στην τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο ελληνικός πρωτογενής τομέας κι ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους στις αγορές της Ρωσίας και της Κεντρικής Ασίας.
Το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της Vitrο, διευκρινίζεται, περιλαμβάνει τη σημαντική αύξηση της παραγωγικής της βάσης στην Ελλάδα για κάλυψη της δεδομένης ζήτησης του νέου της στρατηγικού εταίρου για φυτά στη Ρωσία, αλλά και τη μελλοντική δημιουργία εταιρείας με έδρα τη συγκεκριμένη χώρα για την ακόμη πιο ανταγωνιστική προσέγγιση της τοπικής αγοράς.
Ποιος είναι ο Ντμίτρι Ανάνιεφ
Σύμφωνα με το Forbes, που τον περιλαμβάνει στη λίστα του με τους πλουσιότερους Ρώσους, ο Ντμίτρι Ανάνιεφ (Dmitry Ananyev), με προσωπική περιουσία 1,42 δισ. δολαρίων, ξεκίνησε την επιχειρηματική καριέρα του εισάγοντας υπολογιστές στη Ρωσία, μαζί με τον αδελφό του -επίσης δισεκατομμυριούχο- Αλεξέι Ανάνιεφ. Η εταιρεία τους, «Technoserv», είναι η μεγαλύτερη στον τομέα των ολοκληρωμένων συστημάτων πληροφορικής στη Ρωσία. Τα δύο αδέρφια ίδρυσαν, επίσης, την τράπεζα «Promsvyazbank», ενώ διαθέτουν, ακόμη, εταιρείες συμμετοχών στον τομέα του real estate (μεταξύ άλλων στο χαρτοφυλάκιό τους ανήκει το «Novospassky Dvor», μία παραποτάμια περιοχή έκτασης 21,5 στρεμμάτων, όπου είναι εγκατεστημένες πολλές επιχειρήσεις, το επιχειρηματικό πάρκο «Pressa» και το κτιριακό συγκρότημα γραφείων «Arbat Center» στο κέντρο της Μόσχας). Αμφότερα τα αδέρφια είναι γνωστά για το υψηλό θρησκευτικό τους αίσθημα.

typosthes.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου