Γενικό «λίφτινγκ» με €10 εκατ. σε δρόμους της Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία αρχείου 
 Με την πραγματοποίηση της ασφαλτόστρωσης και στο ρεύμα καθόδου ολοκληρώθηκε το σκέλος της οδοποιίας στην οδό Επταπυργίου στη Συκιές, εξασφαλίζοντας στον κεντρικό αυτόν οδικό άξονα τις συνθήκες ασφαλούς κίνησης των οχημάτων.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, τα συνεργεία προχώρησαν στην αποκατάσταση του οδοστρώματος που υπέστη καθιζήσεις, για να ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση με την επίστρωση νέου τύπου αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα. Οι εργασίες αφορούσαν το τμήμα του ρεύματος από το ύψος της διασταύρωσης των οδών Επταπυργίου-Βερμίου-Αραπίτσας έως την Επιδαύρου, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω της ακραίας επιδείνωσης του καιρού, για να συνεχισθούν το επόμενο διάστημα μέχρι και τη διασταύρωση της Επταπυργίου με τις οδούς Οδ. Φωκά και Ισμήνης.

Το έργο εντάσσεται στο γενικότερο «λίφτινγκ» που πραγματοποιείται στην περιοχή με στόχο τη συνολική αναβάθμιση και ανάπλαση του κεντρικού οδικού άξονα της Δ.Ε. Συκεών. Το σχέδιο περιλαμβάνει ανακατασκευή και ανάπλαση των πεζοδρομίων και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών τελευταίας τεχνολογίας (LED), με την εκπόνηση της μελέτης να βρίσκεται στο τελικό στάδιο. 

Με τη σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών ο άξονας αυτός θα εξελιχθεί όχι μόνο σε μια ασφαλή οδό για την κίνηση
των οχημάτων και των πεζών, αλλά θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όπως επίσης και στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Η υπογείωση του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ, με ταυτόχρονη ασφαλτόστρωση των οδών Επταπυργίου-Αραπίτσας-Κανάρη-Ομήρου-Ανθέων (και στα δυο ρεύματα), είναι έργο που διεκδίκησε και εξασφάλισε η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, θέτοντας ως προτεραιότητα την απομάκρυνση των στύλων της ΔΕΗ και των πυλώνων από τον αστικό ιστό και το περιαστικό δάσος. 

Οι εργασίες υπογείωσης του δικτύου συνεχίζονται στην οδό Ανθέων στη Δ.Ε. Αγ. Παύλου, με τη δημοτική αρχή να πιέζει για επιτάχυνση των ρυθμών ώστε αποκατασταθεί πλήρως η κατάσταση στο ρήγμα στην οδό Ανθέων εντός της Μεγάλης Εβδομάδες και να προχωρήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης μετά τις γιορτές του Πάσχα.Τα έργα οδοποιίας, και ηλεκτροφωτισμού στο δήμο Νεάπολης-Συκεών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη πλέον και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες καθώς πέρασαν στη φάση της υλοποίησης τέσσερις μεγάλες εργολαβίες, με τον συνολικό προϋπολογισμό να αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ.

typosthes.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου