Κήρυξε ο Σόρος ολοκληρωτικό πόλεμο στον Τραμπ;

 
Γράφει ο Jean Perier (1) 17.01.2017
Μετάφραση ο Γιώργος του Κλικ


Ο 86χρονος Αμερικανός ουγγρικής καταγωγής George Soros καταλαμβάνει τώρα την 46η θέση στο αποκλειστικό club των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Την δεκαετία του 1990 ο Σόρος δεν δίστασε ούτε λεπτό στο να χρεοκοπήσει την Τράπεζα της Αγγλίας. Αλλά ακόμα και αυτό δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί σαν το μεγαλύτερο κατόρθωμα ενός ανθρώπου που συχνά περιγράφεται σαν μια ιμπεριαλιστική μαριονέτα.

Από το 1979 ο Σόρος αποφάσισε να επιδιώξει μια μαζική επέκταση του μεγάλου χρηματοπιστωτικού του χαρτοφυλακίου αρχίζοντας να επενδύει τεράστια ποσά σε κάθε είδους μίντια και ΜΚΟ. Ο οργανισμός του, ο επονομαζόμενος International Renaissance Foundation (Διεθνές Ίδρυμα Αναγέννησης, IRF), σήμερα τοποθετεί χρήματα ενισχύοντας πάνω από 100 οργανισμούς και δεξαμενές σκέψεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ενώ αντιλαμβάνεται την απουσία κάθε προϋπόθεσης ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο του “αφεντικού και κυβερνήτη του κόσμου” ή, τουλάχιστον, να καταλάβει την θέση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Σόρος διαθέτει τα εργαλεία ώστε να ασκεί κρυφή επιρροή. Σε κάποια στιγμή, λένε οι εμπειρογνώμονες, αποφάσισε να ασκήσει την ισχύ που απέκτησε μέσω της ικανότητας του να ανατρέπει κάθε κυβέρνηση που έκρινε ανάξια της υποστήριξης του. Συνεπώς, δεν αποτελεί έκπληξη που ο Σόρος περηφανεύεται για τον ρόλο που έπαιξε στήνοντας διάφορες “πολύχρωμες επαναστάσεις”, συμπεριλαμβανομένης της “Πράσινης Επανάστασης” στο Ιράν το 2009, της “Πορτοκαλί Επανάστασης” στην Ουκρανία και πολλές άλλες.

Παλιότερα, η The Washington Times υποστήριξε ότι ο δισεκατομμυριούχος διέθετε 33 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για να χρηματοδοτεί ομάδες που υποδαύλιζαν φυλετικές αναταραχές στο Ferguson έτσι ώστε να υπονομευθεί η κοινωνική και πολιτική κατάσταση στη χώρα και να έρθουν στην εξουσία εκείνοι οι πολιτικοί που θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του.

Κατόπιν, η Wall Street Journal ανακοίνωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος των hedge-fund έχασε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια λόγω των αποτελεσμάτων των χρηματαγορών εξαιτίας της απρόσμενης προεδρικής νίκης του Donald Trump.

Στα τέλη Νοεμβρίου το Live Trading News ανακοίνωσε ότι οι άνθρωποι πίσω από το κίνημα της Μωβ Επανάστασης στις ΗΠΑ, πρέπει να ψάχνουν να βρουν τρόπους ώστε να καταστήσουν τον βίο της Κυβέρνησης Τραμπ βραχύ, με διαμαρτυρίες τύπου Σόρος και με πολιτική αναταραχή σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της αμερικανικής προεδρικής εκστρατείας, το WikiLeaks είχε όντως αποκαλύψει ότι τα επονομαζόμενα εταιρικά μέσα προσπαθούσαν να στηρίξουν ξεκάθαρα την ευνοούμενη του Σόρος, Hillary Clinton. Τα CNN, MSNBC, New York Times, Washington Post, NPR News επί μήνες προωθούσαν προπαγάνδα ώστε να περιορίσουν τις πιθανότητες να γίνει πρόεδρος ο Τραμπ. Το ίδιο ισχύει και για την Arianna Huffington που δανείζεται μαζικά από τον George Soros για να κρατήσει ζωντανό το πνευματικό της τέκνο, το Huffington Post.

Στις 19 Νοεμβρίου, το CBS News μετέδωσε ένα ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο μετά από την νίκη του Τραμπ στις προεδρικές έχουν παρατηρηθεί 700 περιπτώσεις εκφοβισμού και παρενοχλήσεων μίσους. Μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες που συνέβησαν των Νοέμβριο σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ κατά του Donald Trump, αυξάνονται οι αναφορές που υποστηρίζουν ότι αυτοί που τις οργάνωσαν χρηματοδοτήθηκαν από τον George Soros.

Όπως έχει παρατηρηθεί από το Politico, ο George Soros και άλλοι πλούσιοι φιλελεύθεροι οι οποίοι ξόδεψαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να εκλεγεί η Hillary Clinton, είχαν μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών στην Ουάσινγκτον για το πως θα χρησιμοποιήσουν το “big-money” που τους “έμεινε” για να αντεπιτεθούν στον Donald Trump. Την συνάντηση, που έγινε στο πανάκριβο ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον Mandarin Oriental, την σπονσοράρισε το μεγάλης επιρροής κλαμπ δωρητών Democracy Alliance (Δημοκρατική Συμμαχία), και λέγεται ότι περιλάμβανε συμμετοχές ηγετών των σπουδαιότερων και κορυφαίων ενώσεων και φιλελεύθερων ομάδων.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη σπουδαία συνάθροιση της θεσμικής αριστεράς μετά την σοκαριστική νίκη του Τραμπ επί της Hillary Clinton, και, εάν η ατζέντα μας λέει κάτι, οι φιλελεύθεροι καταστρώνουν κανονικό πόλεμο χαρακωμάτων εναντίον του Τραμπ, από την πρώτη μέρα. Μερικές συζητήσεις ασχολήθηκαν με την προετοιμασία για εκλογές το 2017 ή το 2018, ενώ άλλες είχαν σαν αντικείμενο την παρεμπόδιση του σχεδίου των 100 ημερών του νέου προέδρου, το οποίο η ατζέντα ονομάζει “μια τρομακτική επίθεση στα επιτεύγματα του Προέδρου Ομπάμα – και η προοδευτική μας θεώρηση για ένα δίκαιο και σωστό έθνος”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των μέσων, μαζί με άλλους χρηματοπιστωτές, ο Σόρος ίδρυσε πρόσφατα την “super PAC” (Political Action Committee - Επιτροπή Πολιτικής Δράσης), γνωστή και σαν “Οι Μετανάστες Ψηφοφόροι Νικούν”. Η οργάνωση είναι ιδιαίτερα δραστήρια σε πολιτείες με αυξανόμενους ισπανόφωνους πληθυσμούς, όπως η Φλώριδα, η Νεβάδα και το Κολοράντο, όπου καλλιεργείται εχθρικό συναίσθημα κατά του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου Donald Trump. Η οικονομική υποστήριξη της επιτροπής υπολογίζεται να φτάσει στα 15 εκατομμύρια δολάρια, από τα οποία ο Σόρος παρέχει ο ίδιος το ένα τρίτο.


(1) Ο Jean Périer είναι ανεξάρτητος ερευνητής και αναλυτής καθώς και γνωστός ειδήμων για θέματα Μέσης Ανατολής. Γράφει αποκλειστικά για το online περιοδικό “New Eastern Outlook”


Πηγή: journal-neo
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου