Βενιζέλος : «Δεν ασχολούμαι με ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά»

 genimata
Διαψεύδει ότι συμμετέχει σε ζυμώσεις δημιουργίας νέου κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ζητά όμως εκλογές, κόντρα στη ρητορική της ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
«Είναι επείγουσα η ανάγκη αλλαγής συσχετισμών», εκτίμησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,κάτι που ζητά αναφανδόν το κόμμα του, προσθέτοντας όμως ότι «αλλαγή συσχετισμών μπορούμε να έχουμε μόνο μέσα από μία άλλη Βουλή», κάτι που δεν συμμερίζεται η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.
Μιλώντας στον Alpha 9,89, ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε ότι μπορεί καμία κοινωνία να μη θέλει πρόωρες εκλογές, όμως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν άλλες λύσεις.«Οι άλλες λύσεις λύσεις είναι νόθες, επίπλαστες και προσωρινές», είπε, αποδομώντας πλήρως τη ρητορική της Φώφης Γεννηματά και κάνοντας λόγο για την ανάγκη μίας κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας, όλων των δημοκρατικών,φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, χωρίς κανείς να κρύβεται στην ‘ασφάλεια της αντιπολίτευσης’.«Η λύση δεν είναι μία δήθεν αυτοδύναμη κυβέρνηση μονοκομματική της ΝΔ, η οποία έχει την ιστορική ευθύνη της περιόδου 2004-2009», συνέχισε, αφήνοντας να εννοηθεί όλο και πιο έντονα ότι θα μπορούσε να ‘δουλέψει’ μία συγκυβέρνηση μετη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη την επαύριο των εκλογών. Για την τελευταία πάντως,υποστήριξε ότι το ζήτημα δεν είναι η δημοσκοπική επικράτηση, αλλά το πώς κυβερνιέται ο τόπος. «Και ο τόπος δεν κυβερνιέται με προτάσεις απλές του τύπου θα μειώσω κατά 1,9 δις τους φόρους και ως εκ τούτου θα μειώσω κατά 1,9 δις τις δαπάνες και έλυσα το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Θέλει πολύ περισσότερα πράγματα, θέλει πολύ πιο συγκροτημένη στρατηγική για τη διαπραγμάτευση», είπε.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως, αρνήθηκε ότι ασχολείται με τις ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά. «Εγώ ασχολούμαι με τα μεγάλα θέματα, αυτά που θεωρώ πως είναι κρίσιμα για τον τόπο», είπε, παραπέμποντας στις κατά τόπους ομιλίες του με τις εκδηλώσεις του Κύκλου Ιδεών. «Είμαι με πολύ μεγάλη χαρά ενεργός βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης»,είπε, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι θέλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη να λέει πράγματα τα οποία αποτρέπουν την αυτοδυναμία της ΝΔ, και δίνουν λύση συγκεκριμένη στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα…
matrix24.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου