Αυστηρή κριτική Βενιζέλου στην κυβέρνηση: Γλείφουν εκεί όπου έφτυναν

 Αυστηρή κριτική Βενιζέλου στην κυβέρνηση: Γλείφουν εκεί όπου έφτυναν
«Ελπίζω αρκετοί να θυμούνται τι έχει λεχθεί όλα αυτά τα χρόνια και τι συμβαίνει τώρα. Δεν πειράζει που γλείφουν εκεί όπου έφτυναν. Πειράζει ότι εγκλωβίζουν τη χώρα στο βάθος της βλάβης που προκάλεσαν» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup και υποστήριξε ότι «η συμφωνία αυτή είναι το τέταρτο μνημόνιο, με όρους, με στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 %, αλλά χωρίς δάνειο».

Κατά τον κ. Βενιζέλο, προκύπτει «άμεση επιβάρυνση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους με αντάλλαγμα τη θεωρητική μικρή ελάφρυνση του χρέους και των χρηματοδοτικών αναγκών το 2060, εφόσον εκπληρούνται έως τότε διαρκώς οι δημοσιονομικοί στόχοι (πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% κ.λπ.)». 
Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης εξαρτάται από το ΔΝΤ, με το οποίο και πρέπει να υπογράφει μνημόνιο τρία plus και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δέσμευσε τη χώρα ότι θα πρέπει να επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 % του ΑΕΠ το 2018 και τα επόμενα 3-10 έτη που ακολουθούν.
«Το βέβαιο, όμως, είναι ότι ήδη έχει αναληφθεί από την κυβέρνηση η υποχρέωση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018. Προκειμένου, δε, αυτό να καταστεί ελέγξιμο, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συμφωνήσει με την τρόικα (θεσμούς) σε έναν σχετικό μηχανισμό, δηλαδή σε έναν δημοσιονομικό κόφτη και στα αναγκαία διαρθρωτικά μέτρα» σημείωσε.

zougla.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου