Τσίπρας: Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν το έκτακτο βοήθημα

 Τσίπρας: Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν το έκτακτο βοήθημα
Δίνονται άμεσα 617 εκατ. ευρώ σε όσους λαμβάνουν κάτω από 850 ευρώ. Θα πάρουν τουλάχιστον 350 ευρώ

Συνολικό ποσό 617 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η κυβέρνηση για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, δηλαδή όσων λαμβάνουν σύνταξη χαμηλότερη από 850 ευρώ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, πρόκειται για μια παροχή που θα δοθεί πριν τις γιορτές και η χρηματοδότησή της θα προέλθει από την υπέρβαση των στόχων για τα δημόσια έσοδα. Επ' αυτού υπάρχει με τους δανειστές, σύμφωνα με την οποία ένα μέρος (30%) των εσόδων πέραν τωνστόχων μπορεί να αξιοποιείται από την κυβέρνηση για κοινωνικές παροχές.
Το ποσό που θα δοθεί σε κάθε συνταξιούχο θα είναι αντιστρόφως ανάλογο προς τη σύνταξη του: Οσο πιο μικρή η σύνταξη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκτακτη βοήθεια.
Το ελάχιστο ποσό που παρει καθε συνταξιούχος είναι 350 ευρώ.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπάρχει ήδη η δυνατότητα να δοθεί 13η σύνταξη, καθώς η δημοσιονομική κατάσταση βελτιώνεται και οι στόχοι υπερκαλύπτονται. Η κυβέρνηση προτίθεται να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες για να στηρίξει αυτούς που έχουν μεγαλύτερη αναγκη.
Ξεκίνησε με την παροχή φαρμακευτικής κάλυψης και περίθαλψης στους ανασφάλιστους. συνέχισε με  προσλήψεις στα νοσοκομεία για να λειτουργήσει καλύτερα το δημόσιο σύστημα υγείας και τώρα αποφασίζει τη χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης  στα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, τονίζοντας ότι η συμφωνία της Δευτέρας για την ελάφρυνση του χρέους κατά 45 δισ. ευρώ είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την επάνοδο της στις αγορές.
Επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε παράλογες απαιτήσεις για νέα μέτρα.
sofokleousin.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου