Fund 14 εκατ. δολαρίων κατά των «fake news» ιδρύουν οι κολοσσοί του διαδικτύου

 


Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα θα εδρεύει στη Νέα Υόρκη και θα «τρέχει» σαν ξεχωριστό πρόγραμμα από το CUNY Graduate School of Journalism.

Facebook και Mozilla είναι μόνο μερικές από τις πάρα πολύ γνωστές εταιρείες στον χώρο του διαδικτύου που συμμετέχουν στην κοινοπραξία του News Integrity Initiative, ενός fund που θα μάχεται κατά των ψεύτικων ειδήσεων.

Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, το οποίο θα εδρεύει στη Νέα Υόρκη και θα «τρέχει» σαν ξεχωριστό πρόγραμμα από το CUNY Graduate School of Journalism, θα προωθήσει την εμπιστοσύνη προς τα μέσα ενημέρωσης, βοηθώντας ταυτόχρονα στην καταστολή των «fake news».

Η κίνηση έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες αφότου 37 διεθνή μέσα ενημέρωσης, η πλειοψηφία των οποίων είναι γαλλικά, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν την πλατφόρμα «CrossCheck» που θα «μάχεται» κατά των ψεύτικων ειδήσεων.

Η πλατφόρμα (crosscheck.firstdraftnews.com), η οποία στηρίζεται και από τον κολοσσό Google, τη First Draft και το Facebook, διασταυρώνει τις πληροφορίες ώστε να αποκαλύπτονται οι ψευδείς ειδήσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά κυρίως την προεκλογική περίοδο για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ίσως όμως να παραταθεί, εφόσον η συνεργασία αποδειχθεί επιτυχής.

Μερικά μόνο από τα μέσα ενημέρωσης που συμμετέχουν στην πολύ σημαντική πρωτοβουλία είναι οι Liberation, Le Monde, Les Echos, το Γαλλικό Πρακτορείο, το Channel Four, το BBC News και το Bloomberg.

Στην πλατφόρμα θα εργάζονται περίπου 250 δημοσιογράφοι όλων των μέσων ενημέρωσης.
 
 bankingnews.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου