Επανεκλογή της Τουρκίας στο ΔΣ του Διεθνούς Οργανισμού Αεροπλοΐας – Τι μπορεί να σημάνει αυτό για την Ελλάδα

Η Τουρκία επανεξελέγη στο ΔΣ του Διεθνούς Οργανισμού Αεροπλοΐας (ICAO) μετά από 66 χρόνια, στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Οκτωβρίου. Ο οργανισμός αυτός αποτελείται από 191 μέλη και η Τουρκία είναι από τα ιδρυτικά του μέλη.
Του Μαρίνου Γκασιάμη
Το ΔΣ του οργανισμού αποτελείται από 36 μέλη και αποστολή του είναι η παρακολούθηση και η εφαρμογή των κανονισμών που διέπουν τις πτήσεις.
Λαμβάνει επί τούτου τεχνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά δεδομένα υπόψιν του.
Η Τουρκία σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της, καταγράφει σημαντική πρόοδο στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας ειδικότερα από το 2003. Η κρατική της αεροπορική εταιρία πετάει σε 261 προορισμούς σε 112 χώρες και το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης θα είναι στο προσεχές μέλλον ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την Ελλάδα

Οι αρμόδιες Αρχές στην Αθήνα εξετάζουν την εξέλιξη αυτή και το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την Ελλάδα καθώς στον ΔΟΑ (ICAO) "εντάσσεται" και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εφαρμόζοντας τους διεθνής κανονισμούς πτήσεων.
Καλά πληροφορημένες πηγές ωστόσο αναφέρουν πως σε μια πρώτη ανάγνωση της εξέλιξης αυτής, η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει και πολλά σε βάρος της Ελλάδας καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται με ψηφοφορία. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο οι αρμόδιοι φορείς στην Αθήνα εξετάζουν το γεγονός αυτό.
koutipandoras.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου