Θεσσαλονίκη: Θα έρθουν... σόμπες και τσαντιροκατασκευές, στη Νέα Παραλία!

 

Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας παίρνουν θέση για το ζήτημα που έχει προκύψει για τα τραπεζοκαθίσματα στα αναψυκτήρια της περιοχής. Όπως αναφέρουν σε μία ηχηρή τοποθέτηση «το ΤΑΙΠΕΔ δεν ζητά την δημοπράτηση των αναψυκτηρίων», ενώ αναφέρουν πως αν μπουν τραπεζοκαθίσματα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να μας έρθουν αργότερα σόμπες και… «τσαντίρια», όπως οι κατασκευές καταστημάτων που συναντούμε σε άλλες περιοχές της πόλης.
Δείτε αναλυτικά τι αναφέρουν οι Φίλοι της Νέας Παραλίας με ανάρτησή τους στο Facebook «Τα 7 περίπτερα πολιτισμού και αναψυχής της Νέας Παραλίας σχεδιάστηκαν για να λειτουργήσουν ως χώροι πολιτισμού ή αναψυκτήρια. Σχεδιάστηκαν υπερυψωμένα για να μη μπορούν να «ξεχειλώνουν». Είναι ο καλύτερος τρόπος για να οριοθετήσεις μία περιοχή. Η επιφάνεια του καθενός ξεπερνά τα 100τμ, με ωφέλιμη επιφάνεια για τραπεζοκαθίσματα περίπου 60τμ. Σε κάθε αναψυκτήριο υπάρχουν δύο τουαλέτες εκ των οποίων η μία είναι και για ΑμεΑ.
Το χειμώνα λειτουργούν κλειστά και είναι ιδανικό καταφύγιο ιδιαίτερα σε περίπτωση κακοκαιρίας, ενώ το καλοκαίρι ανοίγουν τα περιμετρικά υαλοστάσια και λειτουργούν ως πέργκολες. Έχει επίσης προβλεφτεί υποδομή για τοποθέτηση περσίδων περιμετρικά.
Κάθε αναψυκτήριο μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 50 άτομα εντός και βέβαια πολλούς περισσότερους που θα πάρουν τον καφέ τους «πακέτο» και θα τον πιούν, στο παγκάκι, στο γρασίδι ή στην απόληξη του κρηπιδώματος αγναντεύοντας τη θάλασσα.
Οι υποδομές των αναψυκτηρίων είναι δεδομένες και περιορισμένες και αντιστοιχούν στα άτομα που μπορούν να εξυπηρετήσουν εντός και την παράδοση «πακέτου» στους περιπατητές. Με δεδομένο ότι τα 60τμ θα γίνουν 300τμ όπως καταλαβαίνουμε θα αυξηθούν οι ανάγκες αποθήκευσης προϊόντων προς κατανάλωση, οι ανάγκες εξοπλισμού, περισσότερα ψυγεία κλπ και βέβαια οι ανάγκες αποθήκευσης και χρήσης ποτηριών κλπ.
Η δυνατότητα επέκτασης και τοποθέτησης εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων θα έχει σαν συνέπεια εκτός από την μη ελεγχόμενη επέκταση τους να δούμε σταδιακά εκτός από τις ομπρέλες που θα επιτρέπονται, σόμπες, νάιλον και γυάλινα πετάσματα και τσαντιροκατασκευές τύπου πλατείας Αριστοτέλους.
Η σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ δεν υποχρεώνει τον Δήμο να δημοπρατήσει τα περίπτερα πολιτισμού και αναψυχής όπως είναι η επίσημη ονομασία τους. Σε καμία περίπτωση αυτό που λένε επίσημα και ανεπίσημα χείλη περί υποχρέωσης ύπαρξης εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι αλήθεια. Επίσης το ΤΑΙΠΕΔ δεν ζητά την δημοπράτηση των αναψυκτηρίων. Το ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με την σύμβαση θα εισπράττει το 20% οποιουδήποτε εσόδου από την εκμετάλλευση της Νέας Παραλίας.
Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν το αυτονόητο, να τηρήσουν τα δεδομένα της μελέτης που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το Υπουργείο Εσωτερικών και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και να προχωρήσουν άμεσα στη δημοπράτηση των αναψυκτηρίων χωρίς ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον περιβάλλοντα χώρο της Νέας Παραλίας».
typosthes.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου