Τσίπρας: Δωρεάν ίντερνετ για φοιτητές από τον Σεπτέμβριο

 
«Για πρώτη φορά διασφαλίσαμε υποτροφίες για διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, αποφασίσαμε και καταφέραμε να διπλασιάσουμε τη χρηματοδότηση για την έρευνα , θεσπίσαμε την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα ΜΜΕ και από το Σεπτέμβριο προσφέρουμε δωρεάν Internet στους πρωτοετείς φοιτητές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 1ο Συνέδριο Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως « το 2017 ενισχύουμε το μαζικό αθλητισμό»
"Αυτό που συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της Αριστεράς, είναι μια νεολαία παρούσα στα μεγάλα και μικρά μέτωπα, ανοιχτή σε γνώση και κριτική σκέψη, μια νεολαία με ζωντανή πολιτική κοινωνική δράση, παρούσα στα μικρά και μεγάλα μέτωπα της εποχής, μια νεολαία που θα διεκδικεί την ηγεμονία στο χώρο της, με καθαρά πολιτικούς όρους, με αρχές, με αυτοπεποίθηση, με αυτοσεβασμό, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από στον πολυχώρο Ελληνικό Μολύβι στον Ελαιώνα.
"Η δική σας δράση" τόνισε "είναι αυτή που θα σας δώσει τη δυνατότητα να ακούγονται οι απόψεις σας να ακούγεται η κριτική σας. Το στοίχημα για όλους μας, είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και την αμφίδρομη επαφή με τη νέα γενιά και να διευρύνουμε τις κοινωνικές συμμαχίες.
"Ανοίγουμε με σταθερά βήματα τον δρόμο για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των νέων ανθρώπων" είπε ο πρωθυπουργός. αναφερόμενος στα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη νεολαία. Συνεχίζοντας εξήγγειλε ένα μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για νέους με εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να μπορέσουν όπως είπε "να ζήσουν μαζί με τους ανθρώπους που αγαπούν εφόσον επιθυμούν να κάνουν οικογένεια.
Ανέφερε επίσης ότι θα εφαρμοστεί πρόγραμμα με το οποίο θα επιδοτείται όχι μόνο το τρίτο αλλά το πρώτο και το δεύτερο παιδί "με ένα ποσό που θα ενισχύει πραγματικά τις οικογένειες και δεν θα είναι αναιμικό", ενώ θα διασφαλίζεται η πρόσβαση στους σταθμούς για όλα τα παιδιά από τριών ετών ενώ από την επόμενη σχολική χρονιά επεκτείνουμε τα σχολικά γεύματα.
Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα είπε ότι ήδη, προσφέρονται ενισχύσεις από 17.000 ευρώ έως 22.000 ευρώ ανά δικαιούχο για την είσοδο νέων έως και 40 ετών στη γεωργική παραγωγή και για την πρώτη τους εγκατάσταση ενώ διαμορφώθηκε το πλαίσιο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.
"Παίρνουμε μέτρα για να κάνουμε την περίοδο της θητείας πιο αξιοποιήσιμη από τους στρατευμένους νέους. Να πετύχουμε την ωφέλιμη θητεία" είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι "είμαστε εμείς που αποκαταστήσαμε μια θεσμική ανισότητα, θεσμοθετώντας το Σύμφωνο Συμβίωσης. Με ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες".
«Για πρώτη φορά διασφαλίσαμε υποτροφίες για διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, αποφασίσαμε και καταφέραμε να διπλασιάσουμε τη χρηματοδότηση για την έρευνα, θεσπίσαμε την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα ΜΜΕ και από το Σεπτέμβριο προσφέρουμε δωρεάν Internet στους πρωτοετείς φοιτητές. Για πρώτη φορά μέσα στην κρίση προσλάβαμε 1.000 ΔΕΠ και 100 επιστήμονες για τα ερευνητικά κέντρα και ανοίγουμε τις πόρτες στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε νέους διδάσκοντες. Ιδρύσαμε το ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας που θα υποστηρίξει για τα επόμενα τρία χρόνια, περισσότερους από 4.000 νέους επιστήμονες. Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και για να σταματήσουμε την μετανάστευση δυναμικού με υψηλό επίπεδο σπουδών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως «το 2017 θα ενισχυθεί ο μαζικός αθλητισμός».
Αναφερόμενος στο θέμα της "αριστείας", ο κ Τσίπρας είπε πως "η δική μας αντίληψη για την αριστεία είναι αυτή. 'Αριστος είναι ο νέος άνθρωπος που διαπρέπει ακόμη και αν του λείπει το οικονομικό και το πολιτιστικό κεφάλαιο από την οικογένειά του" και τόνισε:
"Aριστεία στην εκπαίδευση είναι η αντίληψη της κοινωνικής αποστολής της, ο ρόλος της στο να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος για τους πολλούς και η συνειδητοποίηση ότι κανείς δεν αριστεύει μόνος του. Κάθε ατομικό επίτευγμα βασίζεται σε συλλογική δουλειά.
Πιστεύουμε σε αυτές τις αξίες που τις ενστερνίζεται η μεγάλη πλειοψηφία της νέας γενιάς. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν φοβόμαστε τη νέα γενιά ακόμη και όταν μας ασκούν σκληρή κριτική. Οι νέοι άνθρωποι ήταν πάντοτε σύμμαχοι στις μεγάλες αλλαγές. Ήταν αυτοί που αποτέλεσαν τον βασικό κορμό της επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη και τον Σεπτέμβρη του 2015, και στο δημοψήφισμα. Πιστεύουμε στις απόψεις τις ιδέες και την δράση των νέων. Γι αυτό δεν φοβηθήκαμε να φέρουμε τη νέα γενιά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής. Δεν φοβηθήκαμε όπως άλλοι την ψήφο των δεκαεφτάρηδων και την καθιερώσαμε".
Για το θέμα ,των εργασιακών σχέσεων είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση κληρονόμησε μια κατάσταση διαλυμένων εργασιακών σχέσεων. "Αυτό που συνέβη στη χώρα μας είναι πρωτοφανές διότι είχαν αγιοποιήσει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό» τόνισε ενώ σχολιάζοντας τις επικρίσεις για αριστερή ιδεοληψία είπε ότι η κυβέρνηση δέχεται κριτική, επειδή πιστεύει ότι, «οι εργαζόμενοι πρέπει να απολαμβάνουν τα δικαιώματα που απολάμβαναν εδώ και έναν αιώνα».
"Ιδεοληψία" είπε ο κ. Τσίπρας, "είναι επειδή είσαι πορφυρογέννητος, επειδή δεν χρειάστηκε ποτέ και για τίποτα να παλέψεις στη ζωή σου, επειδή θεωρείς πως η εξουσία σου ανήκει με κληρονομικό δικαίωμα, να βλέπεις όλους τους άλλους σαν ασήμαντους και τα δικαιώματά τους σαν περιττό βάρος.
Δεν περιμένουμε όμως το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για να βελτιώσουμε τους όρους εργασίας στη χώρα μας.
Έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της αδήλωτης εργασίας" που πλήττει όπως τόνισε, "κυρίως τη νέα γενιά".
"Όσοι παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων θα το πληρώνουν ακριβά",υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας
Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός είπε ότι τα πεπραγμένα της κυβερνητικής προσπάθειας στο χώρο της νεολαίας αποδεικνύουν ότι η σημερινή κυβέρνηση "δεν είναι σαν τους άλλους που χρεοκόπησαν τη χώρα" και ότι υπάρχουν ακόμη πολλές δυνατότητες.
"Απέχουμε πολύ από το να έχουμε καλύψει αυτές τις δυνατότητες" τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι μπορεί να παραχθεί πολιτική ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
"Οι περισσότεροι από σας οργανωθήκατε σε μια στιγμή ωραία αλλά δύσκολη, που τα πράγματα δεν είναι όπως τα φανταζόμαστε αλλά το κάνατε για να γίνουν όπως τα ονειρεύεστε, είπε απευθυνόμενος στους συνέδρους ο πρωθυπουργός και τόνισε.
"Αυτό κανείς δε μπορεί να σας το πάρει. Μόνο εσείς μπορείτε να το χάσετε, εάν ξεχάσετε και εάν φοβηθείτε. Εάν ξεχάσετε πως η Αριστερά γράφει όχι απλώς την δική της ιστορία μας την ιστορία του ελληνικού λαού. Αυτό το κάνει όταν είναι πραγματικό κομμάτι του λαού και συμμετέχει στις ανάγκες του και όχι όταν αποστρατεύεται και αναζητά την ησυχία και την ανάπαυση στα μοναστήρια της θεωρητικής αυταρέσκειας και της θεωρητικής αυτοικανοποίησης.
Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην απόφαση του Νίκου Βούτση και της Βουλής να τιμήσει το Νίκο Μπελογιάννη "έναν μεγάλο ήρωα της Αριστεράς, του ελληνικού λαού και όλων των δημοκρατών του κόσμου" όπως είπε χαρακτηριστικά.
"Έναν άνθρωπο που εκτός από κομμουνιστής, αγωνιστής, πολεμιστής και διανοούμενος, ήταν και κάτι ακόμη: νέος. Πολύ νέος. Στα 37 του χρόνια, μόλις, στάθηκε απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα, για μια ζωή, όπως μας έλεγε, στο μπόι των ονείρων, στο μπόι των ανθρώπων. Δικιά σας είναι αυτή η ζωή, Της γενιάς σας. Μην χαριστείτε και μην τη χαρίσετε σε κανέναν. Μπείτε μέσα και δείξτε μας αυτά που εμείς δεν μπορούμε καν να φανταστούμε" κατέληξε ο πρωθυπουργός (απε-μπε).
 typosthes.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου