Εφοπλιστές. Παραδέχονται ότι δεν προσφέρουν τίποτα στην Ελλάδα!

 

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
«Σε 5.000 "Ελληνόκτητα” πλοία δεν υπηρετούν ούτε πέντε Ελληνες!» 
Τους χρειαζόμαστε;

Την θλιβερή αυτή και προκλητική συνάμα ομολογία έκανε στον Alpha 9.89 ο οξυδερκής εφοπλιστής Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Προηγούμενα είχε πεί πάλι, ότι οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους για να είναι ανταγωνιστικοί και είναι οι μόνοι επιχειρηματίες που έγιναν πλουσιότεροι επι μνημονίων. Δηλαδή, μόνο το ότι δεν πληρώνουν φόρους τους κρατάει στον Ελληνικό νηογνώμονα! Έχουν δίκιο οι άνθρωποι. Να πάνε στο καλό. Να φέρουν πίσω όμως τα κόκκινα δάνεια και τα λεφτά που πήραν μέσω ΕΕ για να κτίσουν πλοία εκτός Ελλάδας. Στην Ελλάδα ποτέ δεν ανταπόδωσαν τίποτα για τη φιλοξενία και το ομολογούν. Αυτό δεν λέω και εγώ τόσα χρόνια; Συμφωνήσαμε! 

Η Κομισιόν θα τους βάλει ποτέ να πληρώνουν φόρους σύμφωνα με το εισόδημά τους όπως όλες οι επιχειρήσεις απο το Φεβρουάριο και όπως έχει πεί η οξυδερκής επίτροπος της Κομισιόν για τη ναυτιλία ή θα μεταθέσει πάλι μπαμπέσικα το όλο θέμα για του χρόνου; Δεν την ακούω τη Κομισιόν να λέει κάτι. H επίτροπος είναι καλά; Το IMF;

Nα σας θυμήσω μερικά πράγματα…
  • Tα μεγάλα ΜΜΕ τα έχουν εφοπλιστές. Τα δάνεια τους είναι κόκκινα. Η κυβέρνηση κάνει θόρυβο για το ΔΟΛ για να μη τους κάνει κατασχέσεις και να μη χώσει κεντρικούς τραπεζίτες στη στενή.
  • Με τα μνημόνια μπορεί να υπάρξει και κατάσχεση περιουσίας ιδιωτών. Αυτό πάει να πεί, πως οι εφοπλιστές θα είναι αυτοί που θα φύγουν απο την Ελλάδα όταν κάτι τους αγγίξει στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα (κατάσχεση πλοίων). Τσάμπα μάγκες είναι. Η πισίνα τους έχει πολύ γλυκό νερό.
  • H πρώτη Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) που λειτούργησε στην Ελλάδα ήταν αυτή των εφοπλιστών (μη φορολόγηση άρα μη έλεγχος κεφαλαίων). Είδατε κάποια ανάπτυξη απο αυτή; Οι εφοπλιστές έγιναν κράτος εν κράτει. Τα ισοδύναμα που δεν πληρώνουν αυτοί, τα πληρώνετε εσείς. Η κυβέρνηση δίνει αγώνα στις αξιολογήσεις για αυτό.
  • Τα πλοία τους τα κατασκευάζουν σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα το πολύ να φτειάξουν καμμιά βάρκα. Τί αγραμματοσύνες είναι αυτές που πουλάνε στα ΜΜΕ περί σχολών εμπορικού ναυτικού που θα φτειάξουν και ποιός νοιάζεται για τα ιδρύματα που χαρίζουν. Φόροι δίς ευρώ δεν έχουν έλθει στα δημόσια ταμεία απο τα κέρδη τους.
  • Το πειρατικό πετρέλαιο στην Ελλάδα ποιός το φέρνει; Eγώ κάνω μπάνιο στους Καλούς Λιμένες; Στη Μύκονο τα βαπόρια τις νύχτες μόνο επιβάτες φέρνουν;
  • Η βενζίνη στην Ελλάδα είναι η ακριβότερη στην Ευρωζώνη, ακριβότερη και απο αυτή της Ιαπωνίας!  Με ακριβή ενέργεια θα υπάρξει ανάπτυξη; Με ακριβή την κιλοβατώρα απο τα ΑΠΕ για να μη πέσει η τιμή της κιλοβατώρας απο τη καύση στα εργοστάσια της ΔΕΗ εισαγόμενου LNG και πετρελαίου θα υπάρξει ανάπτυξη;
Δεν θέλω να στενοχωριούνται οι Έλληνες εφοπλιστές (τους θαυμάζω για το υψηλό τους IQ). Ας πάνε αλλού να κάνουν και να λένε αυτά που λένε. Υπάρχουν τόσα άλλα ωραία μέρη. Αμμουδιές, θάλασσα, ήλιος, ποτό, ξάπλα, σκί, ούζα κλπ. Τι πείσμα και αυτό με την Ελλάδα! Nα πάρουν μαζί τους και τη μαύρη τρύπα τους (στην οικονομία). Δεν θέλουμε όλους τους κοριούς και τις κατσαρίδες στην Ελλάδα. Θέλουμε πολίτες που να μη φοροαποφεύγουν. ΦΠΑ στα εισαγόμενα πέφτει στα Ελληνικά λιμάνια; Καλό ταξείδι κουβαρντάδες μου και κλείστε και τη πόρτα να μη μπεί κανένας άλλος σαν εσάς…
“Ένας ψεύτικος κόσμος, ψεύτικα λάμπει αλλά αληθινά σβύνει”, ΓΖ
Η κυβέρνηση των ολιγαρχών και των βλαχομασόνων έχει βέβαια άλλη άποψη απο τη δική μου και πάντα οργανώνει την εξωτερική και ενεργειακή πολιτική της χώρας μας με βάση τα συμφέροντά τους. Αυτή τη φορά θέλει να βρεί φτηνούς εργάτες για τις γαλέρες τους (αρκεί να μιλούν Ελληνικά), που θα βαφτιστούν απο το παράθυρο σαν Έλληνες πολίτες για να αλλάξουν οι στατιστικές της οικονομίας και να παίρνουν οι τράπεζες περισσότερα δάνεια. Είναι όλα μέσα στην αγάπη της για τον άνθρωπο. Για να γίνει αυτό, η κυβέρνηση  των ολιγαρχών βιάζεται να περάσει το νομοσχέδιο για το Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.

To τραγικό είναι ότι τα παπάκια του ΧΘΕΣ δεν μιλούν Eλληνικά, αφού δεν γνωρίζουν να προφέρουν σωστά την Ελληνική γλώσσα δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια αφαιρείται συνέχεια απο τα σχολεία η αρχαία Ελληνική γραμματεία ενώ δεν επιστρέφει το πολυτονικό.

Για τα τυφλά παπάκια του ΧΘΕΣ είναι όλα ασήμαντα αφού θεωρούν ότι ξέρουν τα πάντα, ενώ έχουν γλύψει με τη γλώσσα τους όλες τις βρώμικες πισίνες των ολιγαρχών αποκτώντας τη μόνη τεχνογνωσία που μπορούν να έχουν. Οι άλλοι ας πληρώνουν αντί για αυτούς, που θα έπρεπε να πληρώνουν.
 
zcode-gr.blogspot.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου