ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ: Οι 3 επικεφαλής πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ – Πράσινο πανό της… ντροπής άπλωσαν οργισμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ – Η εκδήλωση

κομμα6 

Το ντεμπούτο της έκανε σήμερα από τη Θεσσαλλονίκη η νέα πολιτική κίνηση που εντάσσεται στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Περίπου 500 άτομα παραβρέθηκαν στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ, στην εκδήλωση με τίτλο «Ώρα αποφάσεων», την οποία συνδιοργάνωσαν η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης.
Πάντως, από την αίθουσα απουσίαζε ο κύριος κορμός του ΠΑΣΟΚ καθώς η Χαριλάου Τρικούπη έχει γυρίσει την πλάτη στην πρωτοβουλία των πρώην υπουργών της που έχει στόχο τη συνένωση όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς.
Μάλιστα, ορισμένα οργισμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ με την πρωτοβουλία των «τριών», που δήλωσαν ότι λειτούργησαν ως «πρόσωπα»,  άπλωσαν ένα πράσινο πανό έξω από το χώρο της εκδήλωσης
«Ντροπή σας… όλοι οπορτουνιστές… ανέβηκαν με το ασανσέρ του ΠΑΣΟΚ… και ύστερα…».
komma_Diamantopoulou
Στο ακροατήριο ήταν κυρίως ψηφοφόροι του Ποταμιού και εκπρόσωποι από το εκσυγχρονιστικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που άλλωστε είχε μετακινηθεί στην κάλπη του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.
Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, και ο Ολυμπιονίκης του Τάε Κβο Ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος και Κώστας Παπαδάκης, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Πέγκας, Θανάσης Παππάς και Νίκος Φωτίου, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο επιχειρηματίας Νίκος Ευθυμιάδης.
Από την πλευρά το Ποταμιού παρέστη ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, και ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του κόμματος, Νίκος Νυφούδης.
Οι ομιλητές εξήγησαν γιατί ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία, χωρίς ωστόσο, να δώσουν σαφή χρονοδιαγράμματα για τις επόμενες κινήσεις τους.
Σημειώνεται, ότι η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη από τις πέντε ανάλογες οι οποίες θα γίνουν ανά την Ελλάδα (θα ακολουθήσουν το Ηράκλειο, η Λάρισα, η Πάτρα και η Αθήνα) με στόχο να μετρηθεί η απήχηση του εγχειρήματος. Ο σχεδιασμός προβλέπει στη συνέχεια τη δημοσιοποίηση διακήρυξης – πρόσκλησης προς τα άλλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ κ.ο.κ.) για σύμπραξη στη δημιουργία νέου κομματικού φορέα, μέσω ιδρυτικού συνεδρίου και εκλογής αρχηγού από τη βάση.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Δημήτρης Κατσαντώνης, από τους «Σύγχρονους Δημοκράτες» οι οποίοι συμμετέχουν στο εγχείρημα, ενώ κάποια ερωτήματα έθεσαν η οικονομολόγος Φανή Τσικριτζή και η δικηγόρος Αλεξάνδρα Λιάγκα.
Οι κύριες παρεμβάσεις έγιναν από τους κ. Ραγκούση, Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή εμείς
Ο Γιάννης Ραγκούσης περιέγραψε πως η Ελλάδα οδηγήθηκε στη χρεωκοπία αποδίδοντας ευθύνες στο παλιό κομματικό σύστημα. «Τρεις ισμοί μας χρεοκόπησαν και μας κρατούν στα μνημόνια. Ο κρατισμός, ο λαϊκισμός και ο παλαιοκομματισμός» τόνισε ο κ. Ραγκούσης. Είπε πως η πρωτοβουλία τους έχει «προοδευτικό και αντισυστημικό» χαρακτήρα και τόνισε πως είναι λάθος το δίλημμα «ή εμείς ή η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Το δίλημμα είναι ‘ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή μία μεγάλη νέα προοδευτική παράταξη».
Τον προβληματισμό της για την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού εξέφρασε η Άννα Διαμαντοπούλου. Η πρώην υπουργός χαρακτήρισε «θανάσιμο κίνδυνο για τη χώρα» την έξοδο από το ευρώ, επισημαίνοντας ότι ολοένα διογκώνεται το κλίμα υπέρ της δραχμής. Ζήτησε να μην επαναλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος και τόνισε πως προοδευτικό είναι αυτό που μπορεί να χτίσει την Ελλάδα του 2025. Περιέγραψε το πολιτικό πλαίσιο της πρότασής της με τέσσερις λέξεις: ανακούφιση, ανάκαμψη, ανόρθωση, αυτοπεποίθηση.
Ο Γιώργος Φλωρίδης σχολίασε αρνητικά τη χθεσινή συνάντηση των πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έγινε στην Αθήνα με πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά λέγοντας ότι «οι συνάξεις ιστορικών στελεχών και μόνο δεν οδηγούν σε κανένα μέλλον». Τόνισε, δε, ότι «πρέπει να ξανασυναντήσουμε την κοινωνία αλλά με τους δικούς της όρους».
Γιατί ντρέπεται ο Γ. Μπουτάρης
Αντιδράσεις από το κοινό προκάλεσε η αποστροφή του Γιάννη Μπουτάρη όταν είπε ότι ντρέπεται που είναι Έλληνας γιατί όταν πάει στο εξωτερικό τον αντιμετωπίζουν σαν λεπρό. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επαίνεσε το κυβερνητικό έργο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι έχτισε τη νέα Ελλάδα, ενώ μίλησε επικριτικά για το σημερινό πολιτικό σύστημα λέγοντας πως «είναι στη σαλαμούρα». Αναφερόμενος στο παρόν και στο μέλλον σημείωσε πως «είμαστε όλοι με χάπια. Πρέπει να ξεχάσουμε τα παλιά και να φτιάξουμε τα καινούρια».
Σύντομες παρεμβάσεις έκανε εκ μέρους του Ποταμιού ο Γιάννης Μεϊμάρογλου ο οποίος είπε ότι το Ποτάμι βλέπει θετικά αυτή την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας πως «η χώρα έχει ανάγκη μία Κεντροαριστερά που θα προτείνει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις».
Επίσης, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Σταύρου Θεοδωράκη. Παρεμβάσεις έγιναν και από τον Γιάννη Δατσέρη, τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη κ.ά.
Πηγή:voria.gr
Komma_Diamantopoulouκομμα1κομμα2
komma_Diamantopoulouκομμα3κομμα4κομμα5
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου