Εγκαταλείπουν τον ΟΑΕΕ για να γλιτώσουν τις εισφορές

 
Μαζική έξοδος ασφαλισμένων από τον οργανισμό - Πάνω από 40.000 έφυγαν το τελευταίο εξάμηνο

 Tους 40.000 εκτιμάται ότι φτάνει ο αριθμός των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ που το τελευταίο εξάμηνο αποφάσισαν να φύγουν από το ταμείο λόγω των ήδη αυξημένων εισφορών που αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο από το επόμενο έτος.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ενδεικτικό της τάσης φυγής είναι το γεγονός ότι μόνο τον Οκτώβριο έκλεισαν μπλοκάκια και βιβλία 9.000 ασφαλισμένοι.

Από αυτούς: 
5.125 διέκοψαν την ασφάλιση παίρνοντας εξαίρεση
504 διέκοψαν λόγω υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης ή λόγω θανάτου

3.873 έφυγαν με διακοπή επαγγέλματος

Βάσει των τελευταίων στοιχείων, για πρώτη φορά το σύνολο των εγγεγραμμένων στο ταμείο έχει υποχωρήσει κάτω από τους 700.000.
Ειδικότερα, τον Οκτώβριο οι ασφαλισμένοι ήταν 687.000 από τους οποίους οι 320.000 χρωστούν εισφορές χωρίς να έχουν κάνει όλοι τους διακοπή.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο οργανισμός συντηρείται από τις εισφορές 367.000 ασφαλισμένων που είναι αριθμός ίσος με αυτόν των συνταξιούχων με τάση η σχέση ασφαλισμένων/συνταξιούχων να γίνει αρνητική στο 0,8 ή το 0,9 προς 1 όσο συνεχίζεται το κύμα φυγής.

 typosthes.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου