Ο Πάολο Τζεντιλόνι είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας

 Αποτέλεσμα εικόνας για paolo gentiloni premier
Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στον μέχρι σήμερα υπουργό Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι.
Ο Τζεντιλόνι είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα διαδεχτεί τον Ματέο Ρέντσι στην πρωθυπουργία. Είναι εξήντα δυο ετών, πτυχιούχος πολιτικών επιστημών, και κατά τη διάρκεια της φοίτησής του σε γνωστό δημόσιο κλασικό λύκειο της Ρώμης δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της τότε εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, ήταν δημοσιογράφος από το 1984, ενώ το 1993 έγινε εκπρόσωπος του δημάρχου της Ρώμης. Το 2001 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής και το 2006 ανέλαβε υπουργός τηλεπικοινωνιών. Το 2007 ήταν από αυτούς που ίδρυσαν το Δημοκρατικό Κόμμα ενώ το 2013 επανεξελέγη βουλευτής. Το 2014 πήρε τη θέση της Φεντερίκα Μογκερίνι στο υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.
Ο Τζεντιλόνι έχει εκφραστεί στο παρελθόν υπέρ του τερματισμού της λιτότητας και της αλλαγής πολιτικής της ΕΕ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Τζεντιλόνι, έχει πολύ καλές σχέσεις τόσο με τον Τζον Κέρι, όσο και με τον Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ είναι γνώστης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. 
corriere.it
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου