Πού μπορείτε να επενδύσετε τα λεφτά σας, «κλειδώνοντας» ελκυστικές αποδόσεις

Η λύση των εταιρικών ομολόγων και τα προϊόντα με ελάχιστο εγγυημένο επιτόκιο


Όσα πρέπει να ξέρετε για τις προθεσμιακές καταθέσεις τώρα - Τι αποδόσεις δίνουν τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου 

Νέους τρόπους όχι μόνο εξοικονόμησης, αλλά και αύξησης των χρημάτων που έχουν, αναζητούν οι πελάτες των τραπεζών, καθώς η παλιά, «παραδοσιακή» λύση των «κλειστών» λογαριασμών που έδινε κάποτε ελκυστικές αποδόσεις, έχει εκλείψει. Τα επιτόκια καταθέσεων στις περισσότερες περιπτώσεις γλιστρούν σε μηδενικά επίπεδα, ενώ εντός του Νοεμβρίου αναμένεται και νέα μείωση των βασικών επιτοκίων καταθέσεων από τις τράπεζες, με το μέσο επιτόκιο να αναπροσαρμόζεται στο 0,10-0,15%.

Οι αποδόσεις έχουν ελαφρώς καλύτερη εικόνα στους λογαριασμούς μισθοδοσίας ή σε λογαριασμούς πολυετούς δέσμευσης, σίγουρα όμως δεν είναι όπως κάποτε.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί πολύ από την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων και μετά. Πριν τα capital controls, τα τραπεζικά επιτόκια κυμαίνονταν γύρω στο 1,5%-1,7%. Σήμερα προσεγγίζουν το μηδέν, αφού, ενδεικτικά, για καταθέσεις 100.000 ευρώ που δεσμεύονται για δώδεκα μήνες, οι αποδόσεις κυμαίνονται μεταξύ του 0,5% και του 0,75%, ανάλογα με την τράπεζα, ενώ για 12μηνη δέσμευση ποσού 50.000 ευρώ τα επιτόκια συνήθως κυμαίνονται μεταξύ του 0,4% και του 0,6%.

Η επιτακτική ανάγκη των τραπεζών για το... «υπό εξαφάνιση» ρευστό, αλλά και η προσπάθεια των επενδυτών σταθερού εισοδήματος να αυξήσουν τα χρήματά τους, ώθησε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να επιστρατεύσουν νέα «όπλα», όπως επιστροφή χρημάτων, εκπτώσεις σε καταστήματα, δωρεάν καύσιμα, αεροπορικά εισιτήρια και πλήθος άλλων προσφορών ώστε να πείσουν τους πελάτες τους να κατευθυνθούν σε προθεσμιακές καταθέσεις με κλείδωμα κεφαλαίων από 1 έως 12 μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου