Κ. Χρυσόγονος: «Είμαι ανήσυχος για το μέλλον της χώρας»

Το στοίχημα είναι να μην χρεοκοπήσει η χώρα, τόνισε ότι ο ευρωβουλευτής

 Πολύ ανήσυχος για το μέλλον της χώρας και ιδίως σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα δήλωσε ότι είναι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Βήμα FM, «οι προβλέψεις του ΔΝΤ, που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα, γιατί κανείς δεν ασχολείται με τον μακροπρόθεσμο ορίζοντα, είναι ότι το 2060 η Ελλάδα θα έχει πληθυσμό 7,5 εκατομμύρια, χωρίς να μπορεί κανείς να πει από τώρα τι είδους πληθυσμός θα είναι αυτός, και η Τουρκία θα έχει πληθυσμό 95 εκατομμύρια». Με αφορμή τις προχθεσινές δηλώσεις Ερντογάν, ο κ. Χρυσόγονος, σημείωσε πως «αν είναι να βρεθούμε απέναντι σε αυτόν τον γίγαντα μόνοι μας τότε, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Συνεπώς, θα ήταν ευκταίο αν μπορούσαμε έως τότε να είμαστε μέρος μίας ευρύτερης ένωσης κρατών, η οποία να μας καλύπτει αμυντικά και όχι μόνο».
Σχετικά με την οικονομία, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «στους τελευταίους 20 μήνες έχει γίνει μεν μία πρόοδος, αλλά είναι πολύ αργή» και τόνισε ότι «για να μπορέσουμε να βγούμε στα σοβαρά στις αγορές, το φθινόπωρο του 2018 - διότι πρέπει να βγούμε τότε στις αγορές – η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά, πρέπει να έχει πέσει περίπου στο 3% ή 3% και κάτι, όσο είναι το αντίστοιχο νούμερο για την Κύπρο και την Πορτογαλία». «Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, εδώ η χώρα έχει μπροστά της ένα στοίχημα. Και το στοίχημα είναι να μην χρεοκοπήσει. Προφανώς η κρίση έφερε τα μνημόνια. Αλλά ποιος έφερε την κρίση; Εγώ πάω πιο πίσω… Την κρίση την έφερε η απώλεια του παραγωγικού μοντέλου της χώρας», σημείωσε, ακόμα, ο κ. Χρυσόγονος.

 typosthes.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου