Περικοπές έως και 40% για 25.000 συνταξιούχους

Περικοπές στις επικουρικές τους συντάξεις έως και 40% θα δουν σήμερα Τρίτη 25.000 συνταξιούχοι, που θα βρεθούν μπροστά από τα ΑΤΜ για την πληρωμή του Οκτωβρίου.
Το τρίτο κύμα επανυπολογισμού των επικουρικών αφορά 100.000 συνταξιούχους από τα εξής Ταμεία: πρατηριούχους υγρών καυσίμων του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΠΥΚ), Μηχανικούς και Εργολήπτες Δημοσίων Έργων, Συμβολαιογράφους και Δικηγόρους (ΕΤΑΑ), Τεχνικούς Τύπου (Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.), συνταξιούχους της Εμπορικής Τράπεζας (ΤΕΑΠΕΤΕ) και συνταξιούχους της πρώην χωροφυλακής (ΤΕΑΕΧ).
Τις πιο μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις τους θα δουν οι πρώην εργαζόμενοι στην Εμπορική, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων, οι δικηγόροι και οι ναυτικοί. Οι περικοπές στους συμβολαιογράφους θα φτάσουν στο 25%, ενώ των τεχνικών Τύπου στο 15-18%. Χωρίς μειώσεις θα δοθούν οι επικουρικές των πρώην χωροφυλάκων.
Με την επόμενη πληρωμή του Νοεμβρίου θα επανακαθοριστούν οι συντάξεις των αρτοποιών του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΑ), των δημοσιογράφων (Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.) και των συνταξιούχων της πρώην αστυνομίας πόλεων (ΤΕΑΥΑΠ).
Στην σημερινή πληρωμή δεν έχει υπολογιστεί η πρώτη δόση των αναδρομικών για όσους έχουν επηρεαστεί από τις μειώσεις (περί τους 240.000 συνταξιούχους). Αναμένεται πως αυτό θα καταστεί εφικτό να γίνει με την πληρωμή του Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως το ψαλίδι μετράει από τις συντάξεις Ιουνίου.
 insider.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου