Οι πλούσιοι έχουν τα δικά τους Airbnb

Με πλατφόρμες όπως η Airbnb, ένα περισσευούμενο δωμάτιο μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη πηγή εισοδήματος. Ένα μικρό εξοχικό σε κάποιο νησί, ακόμη καλύτερη. Όταν όμως μιλάμε για μία δεύτερη ή τρίτη βίλα, ή την επιθυμία για ένα δεύτερο σπίτι στο Παρίσι, τρεις επιπλέον επιλογές γίνονται διαθέσιμες: οι εταιρίες Sonder, ThirdHome και Paris Perfect ευδοκιμούν ως πολυτελείς παραλλαγές της Airbnb.
H Sonder είναι η πιο νέα άφιξη στο χώρο, έχοντας μπει στο παιχνίδι μόλις στις 21 Σεπτεμβρίου. Σε αυτούς θα απευθυνθεί όποιος π.χ. έχει αγοράσει ένα σπίτι στο ανερχόμενο Highland Park του Λος Άντζελες και θέλει να το αφήσει να πάρει αξία για λίγα χρόνια, για να το πουλήσει στη συνέχεια σε μια διασημότητα γ΄ κατηγορίας.
Η Sonder μπαίνει στο σπίτι, το επιπλώνει, το φωτογραφίζει και το ενοικιάζει, αναλαμβάνοντας πλήρως τη διαχείριση και αποζημιώνοντας πλουσιοπάροχα τον ιδιοκτήτη. Αυτή τη στιγμή διαθέτει 500 ακίνητα στο Μόντρεαλ, τη Βοστώνη, το Σικάγο, το Βανκούβερ, το Σαν Ντιέγκο και το Λος Άντζελες. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει εξαπλωθεί στο Μαϊάμι, το Τορόντο, τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο. Ενώ το 2017 θα έρθει η σειρά της Ευρώπης.
«Είμαστε ο ιδανικός ένοικος», δηλώνει ο ιδιοκτήτης της Sonder, Francis Davidson. «Κάθε εβδομάδα καθαρίζουμε το σπίτι στα στάνταρντ πεντάστερου ξενοδοχείου και πληρώνουμε πάντα στην ώρα μας».
Από το 2010, η ThirdHome έχει 7.000 ικανοποιημένους πελάτες με κατοικίες αξίας από 500.000 δολάρια μέχρι 50 εκατομμύρια. Αυτό που τη διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό είναι ότι οι ιδιοκτήτες κερδίζουν «κλειδιά» ανάλογα με την αξία του σπιτιού τους και το πόσο συχνά ενοικιάζεται. Αυτά τα «κλειδιά» στη συνέχεια μπορούν να τα ανταλλάξουν με διαμονές σε άλλα σπίτια του καταλόγου της εταιρίας, από την Κένυα μέχρι το Κολοράντο και από τα Hamptons μέχρι τη Ρώμη. Τι χρειάζεται για να γίνει κανείς μέλος; Ένα (πολύ καλό) δεύτερο σπίτι και 2.500 δολάρια για εγγραφή.
«Οι δεύτερες κατοικίες παραδοσιακά δεν είναι η καλύτερη επένδυση», σχολιάζει ο πρόεδρος της ThirdHome, Wade Shealy. «Αλλά πολλοί πελάτες μου λένε ότι πλέον διατηρούν τη δεύτερη κατοικία τους μόνο και μόνο για να μπορούν να είναι μέλη μας». Ένα ζευγάρι π.χ. που δίνει 35.000 δολάρια για να περάσει μια εβδομάδα στο πολυτελές Cottar’s Safari Camp στην Κένυα, μέσω της ThirdHome μπορεί να μείνει στη βίλα του ιδιοκτήτη του Cottar’s, στον ίδιο χώρο, για λιγότερα από 1.000 δολάρια την εβδομάδα.
Η Paris Perfect ενοικιάζει πολυτελή διαμερίσματα στην Πόλη του Φωτός, όλα με θέα για καρτ ποστάλ. «Ενοικιαστές που απολάμβαναν τα ακίνητά μας, διάβαζαν στο μπλογκ μας ιστορίες για το πώς τα αποκτήσαμε και τα ανακαινίσαμε, και άρχισαν να ζητούν κι εκείνοι το δικό τους διαμέρισμα στο Παρίσι», εξηγεί η Madelyn Byrne Willems, που ίδρυσε την Paris Perfect με τον σύζυγό της Philippe. Έτσι, τα τελευταία δύο χρόνια η εταιρία προσφέρει και υπηρεσίες αγοράς ακινήτων και ήδη έχει αγοράσει και ανακαινίσει περίπου 60 διαμερίσματα – τα 2/3 των οποίων για λογαριασμό παλαιότερων ενοικιαστών της. Μια οικογένεια Αμερικανών που πρόσφατα αγόρασε διαμέρισμα με θέα στον Πύργο του Άιφελ μέσω της Paris Perfect, τώρα το ενοικιάζει προς 880 δολάρια τη βραδιά, με την εταιρία να κρατάει το 25%. Ενώ μπορεί ανά πάσα στιγμή να το χρησιμοποιήσει, καθώς η εταιρία πάντα τους ρωτάει πριν προχωρήσει σε ενοικίαση.
insider.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου