Πολύγυρος: ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΤΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ,  ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ , ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ, ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ
Αγαπητοί γονείς
Η προσφυγική κρίση συνεχίζεται εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Συνολικά υπολογίζεται ότι περίπου 900.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στη χώρα μας, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχει καταφέρει να περάσει σε άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Ωστόσο η ανθρωπιστική τραγωδία φαίνεται να μην έχει τέλος, καθώς σήμερα βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας πάνω από 50.000 πρόσφυγες. Όλο αυτό το διάστημα εθελοντικές ομάδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας έχουν καταφέρει να απαλύνουν τον πόνο των ανθρώπων από τη Συρία και τις υπόλοιπες χώρες, προσφέροντας ρουχισμό, φαγητό, φάρμακα και είδη υγιεινής, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τους πρόσφυγες από την ασιτία και την αποκτήνωση. Χωρίς αυτή τη συνεχή και αξιοθαύμαστη συνεισφορά του ελληνικού λαού, κανείς δε μπορεί να φανταστεί πώς θα επιβίωνε τόσος άπορος κόσμος για τόσο μεγάλο διάστημα.



Σήμερα ο Σύλλογος Γονέων  του σχολείου μας, αναγνωρίζοντας και πάλι την ανάγκη να συνεισφέρει στην προσπάθεια για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινων και υποφερτών συνθηκών διαμονής των εγκλωβισμένων προσφύγων στη χώρα μας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου, του 2ου Δημοτικού και των συλλόγων διδασκόντων των αντίστοιχων σχολείων, τη Νεολαία Πολυγύρου, τον Πολιτιστικό, τον Ποντιακό, το Λαογραφικό Σύλλογο, τη Νίκη Πολυγύρου και τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε στα μέλη μας, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί να βοηθήσει, ώστε να συγκεντρώσουμε αγαθά πρώτης ανάγκης, τα οποία είναι σε έλλειψη αυτή τη στιγμή.
Με βάση την ενημέρωση που έχουμε, τα είδη που χρειάζονται την περίοδο αυτή είναι:

  • Ξηρά τροφή σε ατομικές συσκευασίες (μπισκότα, παστέλια, κρουασάν, φρυγανιές κ.α. 
  • Κονσέρβες έτοιμου φαγητού (ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΧΟΙΡΙΝΟ)
  • Βαζάκια έτοιμης αλεσμένης τροφής ή έτοιμης κρέμας για βρέφη
  • Βρεφικές κρέμες συγκάματος και βρεφικές πάνες 
  • Ατομικούς χυμούς και εμφιαλωμένα νερά
  • Είδη υγιεινής (σαπούνι, μαντηλάκια αντισηπτικά, χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα)
  • Χτένες, νυχοκόπτες, ξυραφάκια και πετσέτες
  • Φακοί, θερμός, υποστρώματα και μαξιλάρια
  • Σακούλες μαύρες σκουπιδιών και σακούλες μαναβικής καθαρές για ρουχισμό
  • Καροτσάκια για μωρά (υπάρχουν μόνο 4  - χρειάζονται πάνω από 50 στην Ειδομένη)
  • Αναπηρικά αμαξίδια (δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή και υπάρχουν ανάγκες)
  • Φάρμακα άμεσης ανάγκης κυρίως παυσίπονα, αντιβιοτικά, αντιβιοτικά σιρόπια για παιδιά, αντιεμετικά, αντιβηχικά, βρογχοδιασταλτικά , αποσυμφορητικά,  σε ταμπλέτες και σιρόπια για μικρούς και ενήλικες.
  • (πχ  Depon, Ponstan,.,Amoxil, Augmentin, ,Klaricid ,Sinecod ,Mucothiol ,Mucosolvan, Trebon ,Almora,, Tobrex, Tobradex, Aerolin ,Fucidin, ,Fucicortcr, Propiogentacr, docream, Φυσιολογικός ορός, Οξυζενέ, Betadine, Γάζες, Hansaplast, Αντικουνουπικά, Γάντια απλά και αποστειρωμένα). Τα φάρμακα θα τα διαχειριστεί ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής. 


Σημειώνουμε ότι δεν συγκεντρώνουμε ρούχα, καθώς δεν υπάρχει έλλειψη αυτή τη στιγμή. Τα αγαθά που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν με επιμέλεια των Συλλόγων και με τη βοήθεια των εθελοντών μελών του στον καταυλισμό προσφύγων της Ειδομένης και θα παραδοθούν στην ομάδα "Εθελοντές Κιλκίς - Θεσσαλονίκης/Πρόσφυγες Ειδομένης". 

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην αποστολή μπορούν να ενημερώσουν σχετικά στα εξής τηλέφωνα: 6944528326 Ισμήνη (Σύλλογος Γονέων 3ου δημ. & 1ου νηπιαγ.), 6974756288 Δήμητρα (1ο δημ. & 2ο νηπιαγ.) 6987384387 Αριστοτέλης (Νεολαία Πολυγύρου), 6975797626 Μιχάλης (Πολιτιστικός), 6976258800 (Ποντιακός) και 6944444790 (Λαογραφικός).

Η συγκέντρωση θα γίνεται τις πρωινές ώρες στο χώρο των σχολείων και τις απογευματινές ώρες στα γραφεία των συλλόγων που συμμετέχουν στη δράση, από τη Δευτέρα 28/03/2016 μέχρι την Παρασκευή 01/04/2016.
Η στήριξή όλων μας είναι πολύτιμη.

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 
του 3ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου