Εκδήλωση μνήμης στα Άθυρα της Ανατολικής Θράκης

athira 1Μια συγκινητική και σεμνή εκδήλωση αναπαράστασης ανταλλαγής πληθυσμών πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Αθύρων της Ανατολικής Θράκης (Büyükçekmece) το περασμένο Σάββατο 30 Ιανουαρίου. Στην τελετή διοργάνωσης μνήμης, με αφορμή την συμπλήρωση 93 χρόνων από την υπογραφείσα Συνθήκη Ειρήνης (Συνθήκη της Λωζάνης) που έθεσε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας συμμετείχε με εκπροσώπους ο Δήμος Νέας Προποντίδας.
Η εκδήλωση οργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά από τον προαστιακό Δήμο Κωνσταντινούπολης Büyükçekmece, με επικεφαλής τον δραστήριο Δήμαρχο Dr Hasan Akgün.
Το πρωί στην προβλήτα της κωμόπολης της παλαιάς Καλλικράτειας, (Mimarsinan) έγινε η αναπαράσταση της άφιξης των Τούρκων ανταλλαξίμων από την Ελλάδα, με την παρουσία του Δημάρχου, του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Μητροπολίτου Σηλυβρίας Μαξίμου, του Πρόεδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ν. Προποντίδας Παπαδόπουλου Θωμά, του Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Νέας Προποντίδας Μπομπότα Γεωργίου και εκπροσώπων του Δήμου Δράμας, καθώς και προσφυγικών - πολιτιστικών συλλόγων από την περιοχή των Μετρών (Çatalca) και Αθύρων, της Νέας Καλλικράτειας και μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Νέων Πλάγιων Χαλκιδικής.

athira 2
Στη συνέχεια έγιναν τα εγκαίνια των κτιριακών εγκαταστάσεων του Συλλόγου των ανταλλαξίμων στην περιοχή της παραλίας της Καλλικράτειας. Ακολούθησε τιμητικό γεύμα για τους προσκεκλημένους. Κατόπιν ακολούθησε ομιλία ιστορικού αναλυτή στο κλειστό πολιτιστικό κέντρο - θέατρο του Büyükçekmece, απονομή αναμνηστικών δώρων, προβολή σχετικών βίντεο, και πρόγραμμα τοπικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων.
Η αντιπροσωπεία μας είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί, με την συνοδεία του Δήμαρχου Dr Hasan Akgün, το μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο της Τουρκίας και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου που ανήκει στο Δήμο του Büyükçekmece και στο οποίο έλαβε μέρος η διεθνής έκθεση τουρισμού όπου πραγματοποιήθηκαν κατά τόπον επισκέψεις σε όλα τα τουριστικά περίπτερα της χώρας μας και άλλων κρατών.


xalkidikifocus
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου