Συγκέντρωση στον Πολύγυρο οργανώνει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη

Συγκέντρωση την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στις 10.30 στον Πολύγυρο διοργανώνει το ΠΑΜΕ, ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού και του νέου ασφαλιστικού, καλώντας τα λαϊκά στρώματα να συμμετέχουν μαζικά.
«Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες, φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τον νέο προϋπολογισμό, ενώ όσον αφορά το νέο ασφαλιστικό τονίζεται ότι διαλύεται συνθέμελα ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης καθώς από εδώ και πέρα «θα στηρίζεται στο βασικό νόμο που ισχύει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην ιδιωτική υγεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Δηλαδή στο δόγμα «όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις», που σημαίνει μηδενικές παροχές και συντάξεις-ξεροκόμματα για τη συντριπτική πλειοψηφία που σήμερα βρίσκεται στην ανεργία, που ψάχνει ανάσες στα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, που αμείβεται με τους απαράδεκτους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, που εργάζεται χωρίς συλλογικές συμβάσεις με τσακισμένους τους κλαδικούς μισθούς!».
Τονίζοντας στην ανακοίνωση ότι η κοινωνική ασφάλιση αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους καλεί «να μην συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων τους, να μην αρκεστούν στα ελάχιστα! Να ξεπεράσουμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που τα έχουν δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων».
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου