Τραμπ: Σύντομα θα ανοίξω τα χαρτιά μου για το ΔΝΤ




 

«Η Ελλάδα! Βρίσκονται σε τόσο άθλια κατάσταση εκεί. Είναι φρικτό», φέρεται να δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος τονίζοντας ότι σύντομα θα ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει έναντι του Ταμείου

Πριν περάσουν 24 ώρες από τη λήξη της τετραήμερης συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ στο Newsmax ότι θα αποκαλύψει σύντομα την πολιτική του όσον αφορά το Ταμείο.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Newsmax, αν και ο πρόεδρος δεν πρόσφερε λεπτομέρειες, έστειλε σήμα – με το να αποκαλύψει νωρίτερα αντί αργότερα τις προθέσεις του για το Ταμείο - ότι πιθανότατα θα ταχθεί υπέρ της διατήρησης της υφιστάμενης οικονομικής στήριξης των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ.

«Θα έχουμε κάτι για το ΔΝΤ σε λίγες ημέρες» ανέφερε ο κ. Τραμπ στον Tζον Γκίζι του πρακτορείου Newsmax, κάτι που όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι γνώριζε τα ερωτήματα για το ποια θα είναι η πολιτική του μεγαλύτερου μετόχου του Ταμείου υπό την ηγεσία του.

Ο πρόεδρος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών με συντηρητικούς δημοσιογράφους στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με το Newsmax, ο κ. Τραμπ έδειξε συμπάθεια για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. «Η Ελλάδα!» ανέφερε ο κ. Τραμπ. «Βρίσκονται σε τόσο άθλια κατάσταση εκεί. Είναι φρικτό» σημείωσε.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έγιναν ένα μήνα μετά την τοποθέτηση του Ντέιβιντ Μάλπας στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος είναι επικριτής του ΔΝΤ. Στη συνέχεια επέλεξε έναν ακόμα επικριτή του Ταμείου, τον Άνταμ Λέρικ, ως αναπληρωτή του Μάλπας.

euro2day.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου