Πρωτοβουλία Μέρκελ για το QE αν η Ελλάδα δεχθεί τα μέτρα

prwtoboulia-merkel-gia-to-qe-an-i-ellada-dexthei-ta-metra 

 Έτοιμη να παρακάμψει τις αντιρρήσεις Σόιμπλε και να διευκολύνει την ένταξη της Ελλάδας στο QE αν δεχθεί τα μέτρα είναι η Ανγκελα Μέρκελ.


Έτοιμη να παρακάμψει τις αντιρρήσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να διευκολύνει την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, δίνοντας κάποια περιγραφή ελάφρυνσης του χρέους είναι η Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, την πρόθεσή της αυτή διεμήνυσε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στο Βερολίνο.  Ωστόσο, προηγουμένως, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ψηφίσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου και των συντάξεων.
Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ έχει καταστήσει σαφές ότι η ένταξη στο QE προϋποθέτει ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος με δηλώσεις τόσο του Μάριο Ντράγκι όσο και του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Μπενουά Κερέ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο επικεφαλής της ΕΚΤ  επανέλαβε τις ίδιες θέσεις στη συνάντησή του με την γερμανίδα καγκελάριο. 
 O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος άφησε να εννοηθεί ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν μόνο αφού υπάρξει συμφωνία και για το χρέος και για τα πρωτογενή πλεονάσματα. 

thetoc.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου