Ένα εντυπωσιακό βίντεο από την νέα σήραγγα στα Τέμπη

Ένα εντυπωσιακό βίντεο από την νέα σήραγγα στα Τέμπη 


Παραδίδεται στην κυκλοφορία στο τέλος Μαρτίου η νέα σήραγγα στα Τέμπη, η μεγαλύτερη των Βαλκανίων, που συντομεύει κατά μισή ώρα το ταξίδι προς Θεσσαλονίκη και παρακάμπτει το σημείο που είχε χαρακτηριστεί ως εθνική καρμανιόλα.
Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να δοθεί το τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αφορά τα 25χλ
από τον Ευαγγελισμό μέχρι τη Σκοτίνα. Το σημείο που έχει χαρακτηριστεί ως εθνική καρμανιόλα με εκατοντάδες θύματα.

 https://youtu.be/AzdOk4DVV-U


3 μεγάλες Σήραγγες θα αντικαταστήσουν το σημερινό επικίνδυνο πέρασμα της Κοιλάδας των Τεμπών αλλά και των στροφών του Πλαταμώνα. Η μεσαία από τις 3 σήραγγες, η Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών έχει μήκος 6χλμ και είναι πλέον η μεγαλύτερη οδική σήραγγα της Ελλάδας αλλά και ολόκληρων των Βαλκανίων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως απομένουν μόλις λίγες μέρες για να ξεκινήσει η επίσημη λειτουργία που θα κατεβάσει την χρονοαπόσταση Αθήνας-Θεσσαλονίκης σε 4 ώρες και 15 λεπτά, ενώ θα ολοκληρώσει τα έργα που ξεκίνησαν πριν από 45 και πλέον χρόνια, καθώς τα έργα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με τα πρώτα τμήματα για τη δημιουργία αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει τις δύο Ελληνικές Μητροπόλεις. Επί 4 δεκαετίες πέρασαν αμέτρητες Κυβερνήσεις και Υπουργοί για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο της πλήρους ολοκλήρωσης ενός αυτοκινητόδρομου που θα πλήρης, κλειστός, ασφαλής, με δεκάδες σήραγγες, γέφυρες και μεγάλα τεχνικά έργα.

Ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επισκέφθηκε το έργο, μεταξύ άλλων είπε: «Η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων έχει ολοκληρωθεί. Γίνεται μια προσπάθεια. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε τέλος Μαρτίου να έχουν τελειώσει και οι υπολειπόμενες εργασίες για να ολοκληρωθεί επιτέλους το όνειρο που είχαν οι παππούδες μας, οι γονείς μας. Και σήμερα, θα το ζήσουν εμείς και τα παιδιά μας. Πιστεύω ότι είμαστε σε παρά πολύ καλό δρόμο και θα καταφέρουμε τέλος Μαρτίου να ολοκληρωθεί αυτό το έργο δεκαετιών για τη χώρα».

Να σημειώσουμε τέλος, ότι με την ολοκλήρωση κα παράδοση του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου, αποσοβήθηκε πλήρως ο κίνδυνος επιστροφής 936 εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ενωση από τη χώρα μας τα οποία αφορούν τις χρηματοδοτήσεις που είχαν δοθεί στα πλαίσια του Γ΄ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ. Γεγονός, που θα είχε βαρύτατες συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

Η αναγκαιότητα για την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας προέκυψε εξ αιτίας των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου που θα είχαν σαν συνέπεια την ολοκλήρωσή του σε χρόνους πέραν του 2018 με ότι αυτό συνεπάγονταν για την οδική ασφάλεια των πολιτών που θα εξακολουθούσαν να κινούνται για δύο επί πλέον έτη στην σημερινή Παλαιά Εθνική Οδό Ευαγγελισμού – Σκοτίνας.

[ypodomes] [klik]

defencenet.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου