Ταινία... τρόμου για Μπουτάρη και Εϊπίδη

 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Για απιστία σε βαθμό κακουργήματος διώκονται ο νυν δήμαρχος και ο επί σειρά ετών διευθυντής του κινηματογραφικού φεστιβάλ. Περί τις 300.000 ευρώ η ζημία για το Δημόσιο


Θρίλερ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου ανεβάζει... ο εισαγγελέας Διαφθοράς. Παρήγγειλε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ως πρώην προέδρου του καλλιτεχνικού φορέα, του επί σειρά ετών διευθυντή Δημήτρη Εϊπίδη και άλλων πέντε μελών του Δ.Σ. της περιόδου 2010-2014.
Η συνολική ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο εκτιμάται σε περίπου 300 χιλιάδες ευρώ.
Η ποινική δίωξη στηρίχθηκε σε πόρισμα οικονομικών επιθεωρητών που διενήργησαν εκτεταμένο έλεγχο, ενώ οι ευθύνες φαίνεται να βαραίνουν κυρίως τον Δημήτρη Εϊπίδη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Τρία φαίνεται πως είναι τα επίμαχα σημεία που στοιχειοθετούν τη δίωξη: Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι «βάφτισαν» δύο απλές υπαλλήλους της επιλογής τους ως διευθύντρια λογιστηρίου και διευθύντρια προσωπικού, οι οποίες φυσικά επωφελούνταν λαμβάνοντας και τα σχετικά επιδόματα ευθύνης.
Στο διάστημα 2010-2012 ο Δημήτρης Εϊπίδης αναλαμβάνει και καλλιτεχνικός διευθυντής στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών, από το ένα φεστιβάλ πληρωνόταν ως μισθωτός και από το άλλο με μπλοκάκι, ενώ η αμοιβή από δύο δημόσιους φορείς απαγορεύεται.
Εκτός αυτού, όμως, κατηγορείται ότι συνδεόμενος και με τα δύο έπαιρνε προσωπικές δουλειές ως ιδιώτης. Ετσι, φέρεται να εισέπραξε επιπλέον 135 χιλιάδες ευρώ από αυτές τις δραστηριότητές του.
Κι ενώ η θητεία του έληξε, ο πρώην διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, με την ανοχή του Δ.Σ., σκόπιμα, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, δεν φρόντισε να προκηρυχθεί δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για νέο διευθυντή που θα τον αντικαθιστούσε για χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών, με αποτέλεσμα το 2013 και το 2014 να εισπράξει επιπλέον μισθούς από το Δημόσιο 150 χιλιάδες ευρώ.
efsyn.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου