Διαβάστε και… κλάψτε ελεύθερα! Σε τι χώρα ζούμε;

%ce%b5%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b11 


Πόσο κοντά νομίζετε πως είναι οι δημόσιες υπηρεσίες μας με αυτές της Ευρώπης; Πόσο μοιάζουν ή πόσο διαφορετικές είναι -ας πούμε- η εδώ Εφορία με την αντίστοιχη υπηρεσία σε προηγμένη χώρα της Γηραιάς Ηπείρου; Έχουμε δίκιο που γκρινιάζουμε; Ή μήπως όχι; Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω κάνει συναλλαγές ως πολίτης με υπηρεσίες στο εξωτερικό, οπότε δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω και πολλά.. Σίγουρα όμως ξέρει ο φίλος μου Γ.Λ. που μας περιγράφει μια τυπικά μέρα στην Βρετανική Εφορία… 
Απολαύστε τι γράφει και.. αν χρειαστεί κλάψτε ελεύθερα εφόσον συνειδητοποιήσετε μια και καλή σε τι χώρα ζούμε.. Για την αντιγραφή Π. Γκ.:
«Τι είναι για σένα η Εφορία; Τι σου φέρνει στο μυαλό; Πόσο συχνά θέλεις να επικοινωνεί μαζί σου; Και τελικά γιατί ζούμε σε ένα κράτος αποτυχημένο;
Όταν ήμουν νεαρός consultant σε μια μεγάλη εταιρεία συμβούλων χρειάστηκε, μεταξύ άλλων, περί το έτος 2001 να τρέξω ένα project για την εξαγορά μιας μικρής -μεσαίας αγγλικής εταιρείας. Στο πλαίσιο του due diligence λοιπόν, μελέτησα όλα τα έγγραφα και την αλληλογραφία της εταιρείας αυτής με την τοπική εφορία στη Μεγ. Βρετανία, για να εντοπίσω τυχόν θέματα.
Τα’χασα! Πολιτισμικό σοκ! Πέρα από το ότι υπήρχε συγκεκριμένο στέλεχος της εφορίας που του είχε ανατεθεί η συγκεκριμένη εταιρεία και το οποίο ΠΑΝΤΑ αυτό απαντούσε, η αλληλογραφία ήταν σαν να είναι μεταξύ φίλων. Επιστολή Εφορίας: “Συγγνώμη που δεν θα μπορέσω να στείλω απάντηση μέχρι την ΧΧ του μηνός, αλλά θα είμαι με άδεια 1 εβδομάδα! Με εκτίμηση, Όνομα, Επώνυμο υπαλλήλου”, “Λάβαμε το αίτημά σας και σας ενημερώνουμε ότι το επεξεργαζόμαστε, συγγνώμη για την ασυνήθιστη καθυστέρηση, Με εκτίμηση, Όνομα, Επώνυμο υπαλλήλου” κλπ. κλπ.
Πολιτισμικό Σοκ κυριολεκτικά!
Την ανάμνηση μου έφερε στο μυαλό, φίλος που ζει και εργάζεται πλέον στην Αγγλία. Η εφορία του στη Μεγ. Βρετανία του έστειλε το παρακάτω για λογ/μο ας πούμε του Υπουργείου Εμπορίου, με email αυτή τη φορά, μια που τα πράγματα προχωρούν. Γράφει λοιπόν στην μικρή του εταιρεία:
“Σήμερα, υπάρχουν σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια αγοραστές για Βρετανικά προϊόντα και υπηρεσίες. Θέλουμε να σκεφτείς πως θα μπορούσες να επωφεληθείς και εσύ από αυτό. Το τμήμα μας είναι διαθέσιμο για να σε βοηθήσει να επεκταθείς στο εξωτερικό. Κάνε κλικ στη διεύθυνση https://www.great.gov.uk/ Υπάρχει μεγάλη ζήτηση εκεί έξω. Πρέπει να είσαι κι εσύ εκεί.”
Αυτά».
ignomisou.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου