Έπεσαν οι υπογραφές για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τους Ιταλούς

 Έπεσαν οι υπογραφές - Στους Ιταλούς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Έπειτα από τέσσερα χρόνια το σίριαλ της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έφτασε στο τέλος του. Το πρωί ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Αντώνης Λεούσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrovie dello Stato Italiane Group, κ. Renato Mazzoncini, έβαλαν τις υπογραφές τους στη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας από τους Ιταλούς, έναντι 45 εκατ. ευρώ. Είχε προηγηθεί η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
«Η Ferrovie dello Stato Italiane Group αναλαμβάνει μια μεγάλη δέσμευση: να  ενισχύσει και να αναπτύξει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, δημιουργώντας ένα σημαντικό πάροχο σιδηροδρομικών υπηρεσιών» δήλωσε ο κ. Αντώνης Λεούσης.
 https://youtu.be/NUGPA41FD-4
Σημειώνεται ότι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εκκρεμεί η έγκριση από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές ενώ εκκρεμεί και το κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Κομισιόν σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ.
Στην τελετή της υπογραφής παρέστη και η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο του ΔΣ, κ. Παναγιώτη Θεοχάρη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Φίλιππο Τσαλίδη.
Σχολιάζοντας την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ιταλικοί σιδηρόδρομοι σημειώνεται:
"Η εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελεί μια ευκαιρία ανάπτυξης για τους Ιταλικούς Κρατικούς Σιδηροδρόμους που έτσι συνεχίζουν την επέκτασή τους στο εξωτερικό, αλλά και για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους που θα μπορούν να υπολογίζουν στην τεχνογνωσία και την εμπειρία των Ιταλικών Κρατικών Σιδηροδρόμων FS - δήλωσε ο Renato Mazzoncini, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου των Ιταλικών Κρατικών Σιδηροδρόμων. Η σημερινή ενέργεια συνάδει πλήρως με τα προβλεπόμενα από το βιομηχανικό σχέδιο 2017-2026, βάσει του οποίου η Ευρώπη αποτελεί εθνική αγορά αναφοράς και το οποίο αποσκοπεί στον τετραπλασιασμό του κύκλου εργασιών που προέρχεται από δραστηριότητες του εξωτερικού και ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2026. Η εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την εξαγορά της NXET, της εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου που διαχειρίζεται την υπηρεσία C2C, από το Λονδίνο έως τις ακτές του Essex. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτές τις επιτυχίες που ανοίγουν το δρόμο για την επίτευξη νέων στόχων".
Το κλείσιμο της εξαγοράς αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες μετά την έγκριση την Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ο κύριος σιδηροδρομικός φορέας στην Ελλάδα και παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών σε προαστιακό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών υλικοτεχνικής υποδομής (Logistics).
Το 2015 μετέφερε 16 εκατομμύρια άτομα, με 130 εκατομμύρια ευρώ έσοδα και κέρδη ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, απολαμβάνοντας από το 2013 οικονομική ισορροπία. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει 670 υπαλλήλους, περίπου 1.100 ηλεκτράμαξες και συρμούς σε leasing και θέτει σε κυκλοφορία περίπου 300 τρένα ημερησίως. Η κύρια γραμμή της είναι η Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
newmoney.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου