Η βρετανική κυβέρνηση θέλει να χτίσει χωριά και κωμοπόλεις στην ύπαιθρο

Τα σχέδιά της για την κατασκευή 17 νέων κωμοπόλεων και χωριών στην αγγλική ύπαιθρο σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης του χρόνιου προβλήματος της έλλειψης κατοικιών, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.
Οι νέες αυτές κοινότητες, από την Κάμπρια στα βόρεια μέχρι την Κορνουάλη στο νοτιότερο άκρο της Αγγλίας, θα ενταχθούν στο σχέδιο κατασκευής έως και 200.000 νέων κατοικιών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικιστικής Ανάπτυξης και Σχεδιασμού Γκάβιν Μπάργουελ.
Ο αριθμός αυτός αποτελεί ένα πολύ μικρό τμήμα από τις εκατομμύρια κατοικίες, τις οποίες η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι επιθυμεί να κατασκευάσει κατά το διάστημα 2015-2020 σε μία ήδη πυκνοκατοικημένη χώρα.
Διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν υποσχεθεί να πατάξουν το πρόβλημα της έλλειψης κατοικιών που είχε ως αποτέλεσμα να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη οι αξίες των σπιτιών στο Λονδίνο και σε άλλες μεγαλουπόλεις σε βαθμό που η απόκτηση μιας κατοικίας να είναι ανέφικτη για πολλούς αγοραστές.
Οι κατασκευαστές ωστόσο εκφράζουν παράπονα για έλλειψη διαθέσιμων εκτάσεων και για τους αυστηρούς νόμους οικιστικού σχεδιασμού που καθιστούν παράνομη την ανάπτυξη σε ζώνες πρασίνου γύρω από τις υπάρχουσες πόλεις και εξουσιοδοτούν τα τοπικά συμβούλια να μπλοκάρουν την κατασκευή κατοικιών.
Η Βρετανία ζήτησε τον περασμένο χρόνο από τις τοπικές αρχές να απαντήσουν αν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν αυτές τις νέες δομές που είναι βασισμένες σε μία ιδέα του 19ου αιώνα για τη στέγαση των αυξανόμενων πληθυσμών σε αυτόνομες κωμοπόλεις στην ύπαιθρο.
Ο Μπάργουελ ανακοίνωσε ποιές θα είναι αυτές οι περιοχές για πρώτη φορά την Δευτέρα και είπε ότι το κράτος θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στον οικιστικό σχεδιασμό και θα διαθέσει 7,4 εκατομμύρια λίρες για τη χρηματοδότηση της κατασκευής τους.
Οι τρεις πρόσφατα ανακοινωθείσες νέες κωμοπόλεις, με περισσότερα από 10.000 σπίτια η καθεμία, θα κατασκευαστούν κοντά στο Έιλσμπερι, το Τόντον και το Χάρλοου, σύμφωνα με την κυβέρνηση.
Τα νέα χωριά που θα κατασκευαστούν, μεταξύ άλλων, στο Μπέιλριγκ του Λάνκαστερ, στο Λονγκ Μάρστον του Στράτφορντ-ον-Έιβον, στο Γουέλμπορν του Χάμσαϊρ και στο Καλμ του Ντέβον, θα περιλαμβάνουν το καθένα 1.500 με 10.000 κατοικίες.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου