Κυρώσεις από το AfD σε στέλεχος που χαρακτήρισε «μνημείο ντροπής» το μνημείο του Ολοκαυτώματος



Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει κυρώσεις σε ένα ανώτερο στέλεχος του, το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα χαρακτήρισε «μνημείο ντροπής» το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο.

Ο επικεφαλής του AfD στο ανατολικό κρατίδιο της Θουριγγίας, Μπγερν Χέκε, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στη Γερμανία όταν δήλωσε σε ομιλία του σε στελέχη του κόμματος στη Δρέσδη: «Οι Γερμανοί είναι ο μόνος λαός στον κόσμο που τοποθέτησε ένα μνημείο ντροπής στο κέντρο της πρωτεύουσας του».

Η συμπρόεδρος του AfD Φράουκε Πέτρι δήλωσε σήμερα στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό MDR ότι η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δηλώσεις του Χέκε βλάπτουν το κόμμα.

Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, το κόμμα εξετάζει αν είναι απαραίτητο να επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις εναντίον του. Η ίδια η Πέτρι έχει πάρει αποστάσεις από τις δηλώσεις Χέκε.

Η αντιμεταναστευτική ρητορική του AfD έχει αυξήσει τη δημοτικότητά του μεταξύ των Γερμανών, οι οποίοι ανησυχούν για την αυξημένη εισροή προσφύγων και μεταναστών στη χώρα. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα ποσοστό 12 με 15%, κάτι που σημαίνει ότι το AfD τον Σεπτέμβριο πρόκειται να κερδίσει για πρώτη φορά έδρες στην ομοσπονδιακή βουλή.

Ο Χέκε πάντως απάντησε ότι οι δηλώσεις του παραποιήθηκαν από τον Τύπο και ότι στόχος της ομιλίας του ήταν να δείξει πώς οι Γερμανοί αντιλαμβάνονται την Ιστορία τους.
 
enikonomia.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου