Θρίλερ με τον Eλληνα πρέσβη στην Βραζιλία - Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα

 


Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία. Βάσει των όσων μεταδίδει το πρακτορείο Reuters οι βραζιλιανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου, όπου είχε εξαφανιστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την ταυτότητα του πτώματος, καθώς το μόνο που επιβεβαιώνεται είναι πως βρέθηκε ένα αυτοκίνητο στη Nova Iguacu και ένα πτώμα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πηγή από την αστυνομία του Ρίο.
Το πτώμα ήταν μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο που του έβαλαν φωτιά και σύμφωνα με τον τύπο της Βραζιλίας και την αστυνομία οι πινακίδες ταιριάζουν με εκείνες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο Αμοιρίδης.
Όπως μετέδίδε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης, αγνοείται από το βράδυ της Δευτέρας.
Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι τα ίχνη του κ. Αμοιρίδη χάθηκαν μετά από επίσκεψή του σε ένα φτωχό προάστιο της βραζιλιάνικης πόλης, αλλά δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για το ποιος δήλωσε την εξαφάνισή του ή για ποιο λόγο βρισκόταν στη συγκεκριμένη περιοχή.
Μία εργαζόμενη της ελληνικής πρεσβείας στη Μπραζίλια σχολίασε ότι δε μπορεί να επιβεβαιώσει την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη, προσθέτοντας ότι αυτή την περίοδο βρισκόταν σε διακοπές στο Ρίο και αναμενόταν να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας στις 9 Ιανουαρίου.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την εξαφάνιση του πρέσβη: 
«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.
Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.
Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες».
 kathimerini.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου