Ματαιώθηκαν τα εγκαίνια της Agrotica από τους αγρότες


xath agrotsΟι περίπου 10.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι που συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, πολλοί από αυτούς με τα τρακτέρ τους, αλλά και η ατμόσφαιρα που μύριζε μπαρούτι, οδήγησαν στη ματαίωση των εγκαινίων της Agrotica, που είχαν προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα. Με τη ματαίωση των εγκαινίων δεν εμφανίστηκε στην έκθεση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, ο οποίος θα εγκαινίαζε την Agrotica.
Από το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται αγρότες έξω από τη ΔΕΘ, σ’ έναμαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Μάλιστα νωρίς το απόγευμα σημειώθηκαν επεισόδια, όταν κάποιοι έσπασαν τον κλοιό της Αστυνομίας έξω από το Βελλίδιο και μπήκαν μέσα, ενώ λίγο αργότερα η ΔΕΘ με ανακοίνωσή της ενημέρωσε για τη ματαίωση των εγκαινίων της Agrotica.
Η ανακοίνωση της ΔΕΘ
«Η ΔΕΘ-HELEXPO, θέλοντας να διασφαλίσει το γεγονός ότι η Agrotica είναι μια γιορτή του πρωτογενούς τομέα, μια συνάντηση του αγροτικού κόσμου και μια κορυφαία εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις των αγροτών και σεβόμενη την επιλογή τους να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, αποφάσισε, προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις και να διατηρηθεί το επιχειρηματικό αλλά και γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών AGROTICA, να ματαιώσει την τελετή των εγκαινίων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19.00 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΔΕΘ.
Επιστρέφουν οι αγρότες της Χαλκιδικής
Μετά την ματαίωση των εγκαινίων και την πληροφορία ότι δεν θα εμφανιστεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, οι αγρότες από τα μπλόκα της Χαλκιδικής άρχισαν να αποχωρούν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες από τα μπλόκα της Θέρμης και των Πράσινων Φαναριών επιστρέφουν στις θέσεις τους, ενώ οι αγρότες από το μπλόκο των Ν. Μουδανιών θα παραμείνουν τη νύχτα με τα τρακτέρ τους στις παρυφές της πόλης (καθώς η Αστυνομία δήλωσε ότι μπορεί να τους συνοδεύσει μέρα) και θα ξεκινήσουν αύριο το πρωί για Ν. Μουδανιά.
«Το μπλόκο των Ν. Μουδανιών κέρδισε πρώτον τη μάχη να φτάσουμε με τα τρακτέρ μας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη ΧΑΝΘ και δεύτερον να μην εμφανιστεί ο Υπουργός», δήλωσε στο halkidikifocus ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Χαλκιδικής, Παύλος Γιαλαγκολίδης.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου