Ελληνική εμπλοκή στη δολοφονία της κόρης ανώτατου αξιωματούχου της Ε.Ε.

 Αποτέλεσμα εικόνας για Μαρία Λάντερμπουργκερ
Στη φωτογραφία η κόρη του Ευρωπαίου αξιωματούχου Μαρία Λάντερμπουργκερ.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σε δεκαετή κάθειρξη για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας το 2013 είχε καταδικαστεί από το δικαστήριο της Κέρκυρας ο Αφγανός μετανάστης που κατηγορείται για τη δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας ιατρικής, Μαρία Λάντερμπουργκερ, στη Γερμανία τον περασμένο Οκτώβριο.
Πρόκειται για την κόρη Ευρωπαίου αξιωματούχου, η οποία είχε πέσει θύμα βιασμού και πνιγμού σε ποτάμι από τον 19χρονο Αφγανό, ενώ επέστρεφε στο σπίτι με το ποδήλατό της.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία ο 19χρονος είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη έπειτα από την ληστεία και την απόπειρα δολοφονίας φοιτήτριας τον Μάιο του 2013 στην Κέρκυρα σπρώχνοντας την σε γκρεμό από ύψος οκτώ μέτρων. Ως ανήλικος τότε, ο Αφγανός μετανάστης είχε φυλακιστεί στις φυλακές Κασσαβέτειας στον Βόλο από όπου και είχε αποφυλακιστεί στις 31 Οκτωβρίου του 2015 με το νόμο Παρασκευόπουλου.
Είχε μάλιστα την υποχρέωση, σύμφωνα με τους όρους της αποφυλάκισης, να δίνει το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, ωστόσο, ουδέποτε εμφανίστηκε.
Η Ελληνίδα φοιτήτρια είχε επιζήσει καθώς ως έμπειρη ορειβάτης είχε καταφέρει να προστατεύσει το κεφάλι της κατά την πτώση. Αναγνώρισε μάλιστα τον δράστη, τη φωτογραφία του οποίου δίνει στη δημοσιότητα το περιοδικό Stern και αναδημοσιεύει η Bild.
Η αστυνομία στη Γερμανία επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για την υπόθεση.
kathimerini.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου