Οργανωμένοι και επικίνδυνοι

 Οργανωμένοι και επικίνδυνοι
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Τον γρίφο της χθεσινής αιματηρής ληστείας στο λογιστήριο της εταιρείας αλλαντικών «Υφαντής» επιχειρεί να λύσει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι εισβολείς ήταν εφοδιασμένοι με βαρύ οπλισμό και έτοιμοι για όλα. Δύο από αυτούς εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις, ενώ οι άλλοι δύο περίμεναν έξωΑπό τον τρόπο δράσης των ληστών προκύπτει ότι η εισβολή στην επιχείρηση ήταν οργανωμένη. Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές είναι οι δράστες να γνώριζαν με κάποιον τρόπο ότι χθες θα υπήρχε διαθέσιμο στην εταιρεία ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και έτσι αποφάσισαν να δράσουν. Αυτό που δεν είχαν υπολογίσει ωστόσο, ήταν η αντίδραση των επικεφαλής [σ.σ. Χαράλαμπος (θείος) και Κωνσταντίνος (ανιψιός) Υφαντής] οι οποίοι αντιστάθηκαν και ζήτησαν να μην πειράξουν το προσωπικό της εταιρείας, με αποτέλεσμα να δεχθούν πυροβολισμούς και να τραυματιστούν στα πόδια. 
Τυχερός φάνηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, A. Υφαντής, ο οποίος δεν τραυματίσθηκε.

Η ένοπλη ληστεία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, λίγο μετά τις 15.00
.Οι τέσσερις εισβολείς  ήταν εφοδιασμένοι με βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ) και έτοιμοι για όλα. Δύο από αυτούς εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται και οι οικονομικές υπηρεσίες, ενώ οι άλλοι δύο περίμεναν έξω, προκειμένου να καλύψουν τους συνεργούς τους.

Από την αιματηρή επιδρομή οι ληστές άρπαξαν 50.000 ευρώ και διέφυγαν.

Εντύπωση προκαλεί και ο τρόπος διαφυγής τους χρησιμοποιώντας δυο αυτοκίνητα τα οποία πυρπόλησαν, προκειμένου να μην αφήσουν πίσω τους κανένα αξιοποιήσιμο στοιχείο, όπως βιολογικό υλικό.

Ο επαγγελματισμός αλλά και η μέθοδος διαφυγής των δραστών προβληματίζει τις Αρχές που αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την «ταυτότητά» τους, ωστόσο έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους παλαιότερα χτυπήματα συμμορίας ομογενών.

Οι εικόνες που αποκάλυψε πρώτο το zougla.gr:
To μαύρο BMW που έκαψαν στην Κηφισιά
To μαύρο BMW που έκαψαν στην Κηφισιά


Τo Audi A4 που 'ξεφορτώθηκαν' στον Ασπρόπυργο
Τo Audi A4 που 'ξεφορτώθηκαν' στον Ασπρόπυργο


Ειδικότερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι οποίες μίλησαν στο zougla.gr, το περιστατικό εκτυλίχθηκε ως εξής:

-Μετά τους πυροβολισμούς, οι 4 δράστες επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW και αποχώρησαν από το σημείο.

-Στη συνέχεια το έκαψαν στη οδό Λαΐου στην Κάτω Κηφισιά.

-Επιβιβάστηκαν σε ένα κλεμμένο Audi A4, αλλά στον παράδρομο της Εθνικής Οδού τράβηξαν χειρόφρενο και αφού βγήκαν στον δρόμο πυροβόλησαν προς τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τους καταδίωκαν. Απείχαν μεταξύ τους περί τα 100 μέτρα.

-Έπειτα έκαναν αναστροφή και διέφυγαν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

-Λίγη ώρα αργότερα άνδρες της ΟΠΚΕ εντόπισαν το δεύτερο αυτοκίνητο καμένο κοντά στο γήπεδο της Φυλής, με κατεύθυνση προς τη Χασιά.

«Άχρηστο το σύστημα επικοινωνιών»

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι και στο χθεσινό περιστατικό το σύστημα ενδοεπικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ.αποδείχθηκε προβληματικό.

Όπως και στο συμβάν με τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών στην πλατεία Θεάτρου, έτσι και εχθές, οι ασύρματοι, σύμφωνα με καταγγελίες αστυνομικών, «νεκρώθηκαν».

Τι καταγγέλλει ο Βασίλης Ντούμας στο zougla.gr

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, μιλώντας στο zougla.gr δήλωσε: «Επί χρόνια καταγγέλλουμε το σύστημα επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ. γιατί σε κάθε περίπτωση μεγάλης ανάγκης αποδεικνύεται άχρηστο και επικίνδυνο για ζωές πολιτών και αστυνομικών. Η πολιτική ηγεσία και γενικότερα η Πολιτεία έπρεπε “εχθές” να το είχαν αντικαταστήσει με σύγχρονο αν θέλουν να λένε ότι σέβονται τις ζωές των πολιτών και των αστυνομικών».

Μάλιστα για το εν λόγω περιστατικό εκδόθηκε και το παρακάτω δελτίου τύπου:
«Δεν στέγνωσε το αίμα του τραυματία Ειδικού Φρουρού στην ένοπλη συμπλοκή με κακοποιό στο κέντρο της Αθήνας ,και έρχεται ένα νέο περιστατικό να επιβεβαιώσει την ήδη αδιάψευστη δημόσια καταγγελία του Σωματείου μας, για ένα παράλυτο έως ανύπαρκτο σύστημα επικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Λίγες ώρες πριν κακοποιοί καταδιώχθηκαν από Συναδέλφους της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ αφού είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία (Κηφισιά κατάστημα αλλαντικών) και είχαν τραυματίσει δύο πολίτες με πολεμικά όπλα. Στη διάρκεια της καταδίωξης επιχείρησαν να διαβιβάσουν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Αφού δέχθηκαν πυρά από τους κακοποιούς και μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να επικοινωνήσουν με το κέντρο τους, ευτυχώς ζωντανοί, όρθιοι και χωρίς κανένα τραυματία.

Έχουμε κουραστεί να καταγελούμε το τριτοκοσμικό και επικίνδυνο σύστημα επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ χωρίς καμία ανταπόκριση. Έχουμε κουραστεί καιρό τώρα να ακούμε υποσχέσεις για την αντικατάσταση του με σύγχρονο εφάμιλλο της τεχνολογία σύστημα διαβιβάσεων .

Είναι τραγικό με τις διαστάσεις της εγκληματικότητας αλλά και της ποιότητας του εγκλήματος, να κρατούν οι συνάδελφοι μας στα χέρια
τους διακοσμητικό και κατ ΄ουσίαν άχρηστο ασύρματο.

Είχαμε τραυματίες ,φτάνει!! Θα πρέπει να θρηνήσουμε νεκρούς για να ιδρώσουν τα αυτιά της αδιάφορης Πολιτικής και Πολιτειακής μας ηγεσίας;

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με τις νόμιμες δυνατότητες που του παρέχει το Σύνταγμα θα σταθεί εμπόδιο στο να τίθενται οι αστυνομικοί ενώπιων εγκληματικών συμμοριών ως "πρόβατα επί σφαγή ", απευθυνόμενο ακόμη και στην Δικαιοσύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες σε κάθε κατεύθυνση».
Ο Χαράλαμπος Υφαντής δέχθηκε δύο σφαίρες στα πόδια και νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ και ο ανιψιός του Κωνσταντίνος, 41 ετών, πυροβολήθηκε επίσης στα πόδια και χειρουργήθηκε για την αποκατάσταση του τραύματος. Aμφότεροι νοσηλεύονται στο ΚΑΤ και δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Η ιστορία του ομίλου ΥΦΑΝΤΗΣ
Tριανταεπτά χρόνια τα αδέλφια Υφαντή δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον χώρο της αλλαντοποϊας ενώ το 2004 έκαναν και το πέρασμα στο χώρο των ξενοδοχείων με το Fresh Hotel στην Ομόνοια και σχέδια για την αναβίωση του ιστορικού ξενοδοχείου Πίνδαρος.

Tο 1980 τα αδέλφια Υφαντή άνοιξαν το πρώτο εργοστάσιο στο Μοσχάτο, το οποίο παρασκεύαζε και πουλούσε αλλαντικά. Δημιούργησαν προϊόντα, τα οποία αγαπηθήκαν από τους καταναλωτές και γρήγορα απέκτησαν φήμη σε όλη την Ελλάδα.
Το 1992, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά από το Μοσχάτο στις σημερινές ιδιωτικές εγκαταστάσεις της Υφαντής, έκτασης 15.000 τ.μ. και 300 ατόμων μόνιμο προσωπικό, στον Δήμο Κηφισιάς Αττικής. Ο όμιλος απασχολεί συνολικά 1000 άτομα.

Όμως, τα δύο αδέλφια, ανήσυχα πνεύματα, δεν επαναπαύθηκαν στην αρχική τους επιτυχία. Το 1996 ιδρύθηκε η εταιρία ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ με την επωνυμία “LUNCHEON MEAT ΕΒΡΟΥ Α.Ε.” με σκοπό την παραγωγή προϊόντων με βάση το κρέας και έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης. Στο τέλος του 1998 αγοράστηκε από τη βιομηχανία τροφίμων ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ και άρχισε η παραγωγή αλλαντικών. Η εταιρεία αποτελείται από το εργοστάσιο παραγωγής και από το ιδιόκτητο κέντρο διανομών στην Αθήνα. Η δυναμικότητα του εργοστασίου είναι 50 τόνοι αλλαντικών ημερησίως σε μία βάρδια.

 
 zougla.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου