ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ: «Μετατρέπει την Ελλάδα σε αποικία του ευρώ»

 soible-1-630x400
Σφοδρή επίθεση εναντίον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπολύει η εφημερίδα «Tageszeitung», κατηγορώντας τον ότι μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποικία του ευρώ.
Στο άρθρο, που τιτλοφορείται «Ελλάδα, η αποικία του ευρώ», η βερολινέζικη εφημερίδα κατακεραυνώνει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα:
«Σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια πένεται. Το εισόδημα έχει μειωθεί κατά 35%. Παρ’ όλα αυτά οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης καμώνονται ότι δεν τρέχει τίποτα. Θέλουν να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς παραβιάζοντας όλες τις διεθνείς συνθήκες, που προστατεύουν τα δικαιώματα των συνδικάτων. Οι υπουργοί Οικονομικών μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια αποικία, όπου οι νόμοι δεν ισχύουν, παρά μόνο οι επιταγές».
Σε άλλο σημείο του σχολίου επιτίθεται εναντίον του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, με αφορμή τις δηλώσεις του στην κυριακάτικη Bild για την αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων και όχι ελάφρυνσης του χρέους.
«Ο Σόιμπλε ξέχασε το βασικότερο», τονίζει η αρθρογράφος.
«Οι Ευρωπαίοι απαιτούν πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%, ακόμη και οι φετιχιστές των μηδενικών ελλειμμάτων όπως ο Σόιμπλε δεν μπορεί να επιτύχει πλεονάσματα άνω του 1%, παρά το χαμηλό ποσοστό ανεργίας, παρά τους φόρους που αναβλύζουν. Πώς θα καταφέρει λοιπόν η Ελλάδα ένα τόσο υψηλό πλεόνασμα, που το ΔΝΤ θεωρεί μη ρεαλιστικό;».

crashonline.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου