Ήττα για την ακροδεξιά στην Αυστρία – Νίκη Βαν ντερ Μπέλεν

 
Προβάδισμα για τον 72χρονο υποστηριζόμενο από τους Πράσινους Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, δίνουν τα exit polls αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης στις Αυστριακές προεδρικές εκλογές.
Ο Βαν ντερ Μπέλεν συγκεντρώνει σύμφωνα με το δίκτυο ORF της Αυστρίας, ποσοστό 53,6%, ενώ ο ακροδεξιός Νόμπερ Χόφερ 46,4%, με ποσοστό σφάλματος 1,2%. Ο επικεφαλής της καμπάνιας του Χόφερ, παραδέχτηκε την ήττα του υποψηφίου της ακροδεξιάς στην αυστριακή τηλεόραση.
Tα πρώτα επίσημα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τα exit polls με τον Βαν ντερ Μπάλεν να συγκεντρώνει το 53,6% των ψήφων, έναντι 46,4% του Χόφερ. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών που μίλησαν στο Associated Press, η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, οπότε είναι επόμενο ότι θα υπάρχουν τροποποιήσεις στα ποσοστά, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι πλέον απίθανο να αλλάξει.
Oι Αυστριακοί κλήθηκαν να ψηφίσουν για δεύτερη φορά μέσα έξι μήνες προκειμένου να εκλέξουν το νέο πρόεδρο της χώρας, επιλέγοντας ανάμεσα στον υποστηριζόμενο από τους Πράσινους Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και τον υποψήφιο του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ.
Σε περίπτωση που επικρατούσε ο Χόφερ, η Αυστρία θα ήταν η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ακροδεξιό Πρόεδρο. 
 
 analitis.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου