ΣΧΙΖΕΙ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! «Μόνο τούρκικες λίρες και χρυσό – Τι συμφώνησα με τον Πούτιν»

 Erntogan
Η Τουρκία επιδιώκει να διεξάγει το εμπόριο με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν στα τοπικά νομίσματα, παραμερίζοντας το ρόλο του δολαρίου ως νομίσματος διεθνών συναλλαγών.
Μιλώντας στα εγκαίνια  μεγάλου πολυκαταστήματος στην Κωνσταντινούπολη.,  ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν  είπε πως όπως έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν  να γίνεται η ανταλλαγή προϊόντων ανάμεσα στις δύο χώρες σε τοπικά νομίσματα.
«Έχω προτείνει στον πρόεδρο Πούτιν τα ακόλουθα: Αν πραγματοποιούμε το μεταξύ μας εμπόριο με τα δικά μας νομίσματα. Ο,τιδήποτε αγοράζω από σας θα πληρώνω με ρωσικά ρούβλια και όσα αγοράζετε από εμας, να πληρώνετε με τουρκικές λίρες».
Όπως πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος την ίδια πρόταση έκανε στην Κίνα αλλά και το Ιράν και τούτο «είχε φανεί λογικό». «Έχουμε ήδη δώσει οδηγίες στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας και θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε το μέτρο».
Παράλληλα, κάλεσε τον τουρκικό λαό, να μετατρέψει τις αποταμιεύσεις  που έχει σε δολάρια  σε χρυσό και τουρκικές λίρες, «εναντίον εκείνων που θέλουν να μας καταστρέψουν».
«Δεν μπορούν να καταστρέψουν την Τουρκία με άρματα μάχης και όπλα και τώρα επιχειρούν να κτυπήσουν την οικονομία της» είπε ο Τούρκος πρόεδρος για να συνεχίσει:
«Αυτοί που κρατούν τα δολάριά τους ή τα ευρώ τους κάτω από τα στρώματα πρέπει να βγουν έξω και να τα μετατρέψουν σε χρυσό ή τουρκικές λίρες.
Ήδη, το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης «Borsa Istanbul’’ είναι το πρώτο τουρκικό οικονομικό ίδρυμα που μετέτρεψε σε λίρες τα αποθέματά του αμέσως μετά την προτροπή Ερντογάν να αρχίσει ο πόλεμος εναντίον του δολαρίου.
Με ανακοίνωσή του το Borsa Istanbul στις 2 Δεκεμβρίου, γνωστοποιούσε ότι στο εξής όλα του τα αποθεματικά μετατρέπονται σε λίρες Τουρκίας και όλες οι χρηματιστηριακές συναλλαγές θα γίνονται αποκλειστικά σε τοπικό νόμισμα.
 
 crashonline.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου