"Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες του ΔΝΤ για χάρη της Ελλάδας"

"Το ΔΝΤ έχει κανόνες. Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες του για την Ελλάδα". Αυτό δήλωσε σε συνομιλητές του στην Ουάσινγκτον ο Πόουλ Τόμσεν, σύμφωνα με την "Realnews" και συμπλήρωσε ότι "η Γερμανία θα αποφασίσει αν θέλει την επιστροφή μας στο πρόγραμμα ή όχι".
Όπως αναφέρεται, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, σε σκληρή γραμμή, ξεκαθάρισε τις προθέσεις του επιτελείου της Κριστίν Λαγκάρντ λίγες ημέρες πριν την ετήσια σύνοδο του Ταμείου, που θα διεξαχθεί στην Ουάσινγκτον μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου. Μάλιστα εκτιμάται ότι στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου ενδεχομένως να συζητηθεί από το "κλαμπ της Ουάσινγκτον" η τύχη του ελληνικού χρέους.
H εφημερίδα σημειώνει ότι η αίσθηση που αποκόμισαν οι συνομιλητές του κ. Τόμσεν είναι ότι στο Ταμείο παραμένουν "αποστασιοποιημένοι" από τις εξελίξεις στο ελληνικό πρόγραμμα και δίνουν ελάχιστες πιθανότητες το ΔΝΤ να επιστρέψει με χρηματοδότηση - παρά την επιμονή της Γερμανίας και της Ολλανδίας – κάτι που βάσει της συμφωνίας θα πρέπει να αποφασιστεί μέχρι το τέλος του 2016.
Το "μπαλάκι" στην Μέρκελ 
Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, δύο επιλογές υπάρχουν στον ορίζοντα: Ή θα πρέπει να γίνει μια ελάφρυνση του χρέους ώστε να επιστρέψει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ή η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα πρέπει να πείσει το γερμανικό Κοινοβούλιο ότι η παρουσία του Ταμείου δεν είναι πλέον απαραίτητη.

Πηγή: capital.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου