Aποκαλύψεις στα WikiLeaks σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές προανήγγειλε ο Ασάνζ

Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τις επόμενες εβδομάδες ο ιστότοπος θα δημοσιοποιήσει περίπου ένα εκατομμύριο έγγραφα που θα αφορούν τρεις κυβερνήσεις και τις αμερικανικές εκλογές.
Ο Ασάνζ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε υποστηρικτές του στο Βερολίνο μέσω βιντεοδιάσκεψης με την ευκαιρία των δέκα ετών λειτουργίας του WikiLeaks, αρνήθηκε ότι η διαρροή των εγγράφων που σχετίζονται με τις αμερικανικές εκλογές έχει στόχο να βλάψει την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν παρερμηνευθεί οι δηλώσεις του για το θέμα.
«Όλα τα έγγραφα που αφορούν τις αμερικανικές εκλογές θα δημοσιοποιηθούν πριν από την 8η Νοεμβρίου», υποσχέθηκε.
Μία ημέρα πριν από την έναρξη του συνεδρίου των Δημοκρατικών στα τέλη Ιουλίου, ο WikiLeaks είχε δημοσιοποιήσει περίπου 20.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κόμματος, τα οποία αποκάλυπταν την ευνοϊκή στάση των αξιωματούχων του προς το πρόσωπο της Κλίντον.
Σύμφωνα μάλιστα με τον Ασάνζ, ο WikiLeaks είναι στόχος ενός κυνηγιού μαγισσών που ενορχηστρώνεται κυρίως από την Κλίντον, το οποίο παρομοίασε με τις διώξεις κατά των Αμερικανών κομμουνιστών τη δεκαετία του 1950 κυρίως από τον βουλευτή Τζόζεφ Μακάρθι.
Ο WikiLeaks «θα συνεχίσει τις δημοσιοποιήσεις για να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τη μακαρθική πίεση στις ΗΠΑ, κυρίως από την πλευρά της Χίλαρι Κλίντον και των σύμμαχων της», τόνισε.
Ο Ασάνζ υποσχέθηκε ότι τις δέκα επόμενες εβδομάδες θα γίνουν αποκαλύψεις «για τον πόλεμο, τα όπλα, το πετρέλαιο, την Google και τη μαζική παρακολούθηση». Η μόνη διευκρίνιση που έδωσε είναι ότι τα έγγραφα που θα δημοσιοποιηθούν αφορούν τρεις μεγάλους οργανισμούς και τρία διαφορετικά κράτη.
Παράλληλα ο ιδρυτής του WikiLeaks επεσήμανε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης και χρηματοδότησης του ιστότοπου, σημειώνοντας ότι σύντομα θα μπορούν να γίνουν εγγραφές μελών.
REUTERS, AFP, ΑΠΕ-MΠΕ
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου