Γερμανικός τύπος: «Οι Μπίζνες στην Ελλάδα μπορούν να αρχίσουν»

Υπό τον τίτλο «Οι Μπίζνες μπορούν να αρχίσουν» σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung την έγκριση από τους συνεργάτες των Γερμανών  του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα τη νύχτα της Τρίτης στην Βουλή.
Η Εφημερίδα αναφέρει ότι  στόχο ηταν την εκταμίευση των υπολειπόμενων 2,8 δισεκ. ευρώ.
Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων η εφημερίδα του Μονάχου, «ο Αλέξης Τσίπρας επιβλήθηκε: Το κοινοβούλιο στην Αθήνα ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων».
Στο άρθρο σημειώνεται ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να διαθέσει και την κρατική της περιουσία για τη διάσωση – μεταξύ άλλων υπηρεσίες ύδρευσης και παρόχους αερίου», γράφει η SZ και παρατηρεί:
«Κάθε φορά που τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα άβολα για τον Τσίπρα, αναφέρεται στην υποσχεθείσα από τους δανειστές συζήτηση  για την ελάφρυνση  του χρέους».
Η εφημερίδα του Μονάχου υπενθυμίζει τέλος προς τους Γερμανούς επενδύτες ότι «το τελευταίο πακέτο μεταρρυθμίσεων που περνά ο Τσίπρας από τη βουλή είναι ακόμη ένα από τα πράγματα που αποδεικνύουν ότι αθετεί τον λόγο του.
Η κυβέρνησή του ανήλθε στην εξουσία με την υπόσχεση να τερματίσει την πολιτική λιτότητας.Μια ακραιφνής πολιτική ιδιωτικοποιήσεων δεν ταιριάζει στο DNΑ του αριστερού Τσίπρα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει η SZ κρατώντας επιφυλάξεις…
crashonline.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου