O ξαφνικός πόλεμος με τον Στουρνάρα και οι σκελετοί της Attica

Πολλοί παραξενεύτηκαν από το γεγονός ότι δύο «φίλοι» του Στουρνάρα, ο Δραγασάκης και ο Τσακαλώτος, αλλά και ο Τσίπρας πρόσφατα, εκφράστηκαν αρνητικά για τον διοικητή της ΤτΕ. Κάποιοι μέχρι πρόσφατα μάλιστα έβλεπαν ακόμη και «συμμαχία» του Στουρνάρα με την κυβέρνηση. Ο λόγος; Επειδή στις εκθέσεις και τις ομιλίες του έλεγε ότι πρέπει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα.
Εν πάση περιπτώσει, φαίνεται ότι ξαναμπαίνουμε σε κύκλο «ψυχρού πολέμου» καθώς ο διοικητής της ΤτΕ έχει αποφασίσει να απαντά στην κυβέρνηση, ειδικά όταν λένε ψέματα. Το πρώτο ήταν του πρωθυπουργού με τα capital controls, το δεύτερο ήταν του Δραγασάκη με την πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ ενώ και ο Τσακαλώτος εμφανίζεται ιδιαίτερα εκνευρισμένος επειδή ο Στουρνάρας είπε πως η καταστροφική διαπραγμάτευση κόστισε στην Ελλάδα 86 δισ. ευρώ.
Όμως, το προχθεσινό «τζατζάρισμα» του διοικητή με τον Δραγασάκη ξάφνιασε καθώς πολλοί έλεγαν ότι οι δυο τους είχαν καλή και στενή συνεργασία, όπου και όποτε χρειάστηκε.
Το παρασκήνιο, όμως, είναι πολύ πιο... βρόμικο και σ' αυτό εμπλέκονται τράπεζες, τραπεζίτες και σκάνδαλα μεγατόνων.
Μια μικρή υπενθύμιση: Την ημέρα που ο Δραγασάκης εκνευρίστηκε με τον Στουρνάρα και είπε από τη Βουλή τα ψέματα για τη δόση του ΔΝΤ, εντελώς... τυχαία ανακοινώθηκαν οι μαζικές παραιτήσεις του δ.σ. της Attica Bank και κυρίως του διευθύνοντος συμβούλου, Αλ. Αντωνόπουλου.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο εκνευρισμός της κυβέρνησης γι' αυτό το λόγο προέκυψε. Δηλαδή κάποιοι «μηχανικοί» στο Μαξίμου κι έξω από αυτό δεν ήθελαν τις διοικητικές αλλαγές γιατί φοβούνται ότι θα βγουν οι σκελετοί από τις ντουλάπες της τράπεζας και τότε... μαύρο φίδι που τους έφαγε. Η κυβέρνηση ήθελε να ελέγξει το μαγαζί αυτό γιατί ακούγονται πολλά για θαλασσοδάνεια σε «κολλητούς», για περίεργες διευθετήσεις και για άλλα πολλά που θέλουν να μείνουν στο σκοτάδι.
Η ΤτΕ πίεζε εδώ και καιρό τη διοίκηση της τράπεζας να παραιτηθεί ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν δεν το έκανε προχθές θα έμπαινε Επίτροπος στην Attica, ουσιαστικά δηλαδή θα εξαναγκάζονταν όλοι σε παραίτηση, μετά από τον... σχετικό έλεγχο.
Το Μαξίμου τρομάζει στην ιδέα να ξεκινήσει έλεγχος στην τράπεζα, ήθελε με κάθε τρόπο να κρατήσει το υπάρχον καθεστώς και μόλις έμαθε ότι ο Στουρνάρας τα αλλάζει όλα, άρχισε το «κλάδεμα».
Καθόλου τυχαία, δεν ήταν λοιπόν η ξαφνική επίθεση των «φίλων» στον Στουρνάρα. Γιατί άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις του εχθρούς;
Από εδώ και στο εξής ο διοικητής της ΤτΕ ξαναγίνεται «κόκκινο» πανί για την κυβέρνηση και το επόμενο επεισόδιο θα έχει πολύ... πλάκα.
 http://www.antinews.gr/

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου