Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η ασφαλτόστρωση των χωματόδρομων των Μουδανιών

asfaltostrwsh2Το "πράσινο φως" έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης στο έργο που αφορά την ασφαλτόστρωση (αλλά και τη δημιουργία πεζοδρομίων, νησίδων κλπ.), των χωματόδρομων των Ν. Μουδανιών, καθώςενέκρινε τον φάκελο του ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου “Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών στον οικισμό Ν. Μουδανιών” (αρ.μελέτης 70/2015) προϋπολογισμού 5.600.000 ευρώ. 
Στη συνέχεια ο φάκελος του έργου θα αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο στην Αθήνα, προκειμένου να διεξάγει τον προσυμβατικό έλεγχο του εν λόγω έργου και στη συνέχεια θα κληθεί ο εργολάβος προκειμένου να καταθέσει τις απαραίτητες εγγυητικές για τη συμβασιοποίηση του έργου, κατ’ εκτίμηση τον Ιούνιο του 2016.
Συγκεκριμένα οι περιοχές στις οποίες θα πραγματοποιηθούν τα έργα είναι οι παρακάτω:
1. Ασφαλτόστρωση στις περιοχές Ελαιώνας, Αλμύρα και Τσατσανέικα(Κοιμητήρια) του οικισμού Ν. Μουδανιών. Επίσης, προβλέπεται ηκατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή Ελαιώνας, για τη μεταφορά των ομβρίων στα κανάλια και τελικά στο διευθετημένο ρέμα εντός του οικισμού, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.
2. Ασφαλτόστρωση της οδού Παν. Κανελλόπουλου.

Συμπληρωματικά, επί της εν λόγω οδού προβλέπονται: 
• η κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στον άξονα της οδού για τον σαφή και ασφαλή διαχωρισμό των λωρίδων κυκλοφορίας (δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση),
• η κατασκευή νέων πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού με προσθήκη οδηγών τυφλών και ραμπών πρόσβασης Α.Μ.Ε.Α,
• η διαμόρφωση εσοχών κατά μήκος των πεζοδρομίων για τη στάθμευση οχημάτων,
• η διαμόρφωση κυκλικού κόμβου (roundabout) στο νότιο τμήμα της οδού (περί της εκβολής του υφιστάμενου πλακοσκεπή οχετού) για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στην υπόψη θέση,
• η κατασκευή νέου δικτύου αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων με την τοποθέτηση φρεατίων κατά μήκος των δύο οριογραμμών της οδού και την τελική εκβολή τους στο υφιστάμενο ρέμα, 
• η τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης κατά μήκος της οδού και η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος της οδού.

3. Ασφαλτόστρωση της οδού Ελευθερίας (και των δύο κατευθύνσεων αυτής), με διαμόρφωση κυκλικού κόμβου (roundabout) στο νότιο τμήμα της οδού, συμβολή με οδό Αγ. Γεωργίου, για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στην υπόψη θέση.
4. Ασφαλτόστρωση της οδού Αγ.Γεωργίου.
5. Ασφαλτόστρωση της οδού πρόσβασης προς το 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών, με κατασκευή νέου δικτύου αποχέτευσης των ομβρίων.
6. Ασφαλτόστρωση όλων των μικρότερων οδών, εντός του οικισμού Ν. Μουδανιών, που είναι χωματόδρομοι.
7. Ολοκλήρωση της ανάπλασης της οδού Τζαβούρα στο εμπορικό κέντρο του οικισμού Ν. Μουδανιών. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η πλακόστρωση της οδού, η κατασκευή πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της, η δενδροφύτευση, η τοποθέτηση φωτισμού παραπλεύρως, καθώς και η διαμόρφωση κυκλικού κόμβου (roundabout) στην αρχή της οδού, στο ύψος του κλειστού γυμναστηρίου, για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας.

xalkidikifocus
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου