Στον Πειραιά βρίσκεται η Αντζελίνα Τζολί...Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

Στον Πειραιά βρίσκεται αυτήν την ώρα η δημοφιλής ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα. Η κ. Τζολί έφτασε πριν από λίγη ώρα στην πύλη Ε1 και σύμφωνα με πληροφορίες θα επισκεφθεί και άλλους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στην Αθήνα.
Η διάσημη ηθοποιός είχε αναχωρήσει οδικώς, πριν από 20 λεπτά, από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου έφτασε στις 10:15 με ιδιωτική πτήση, η οποία προσγειώθηκε στον χώρο των VIP και φιλοξενήθηκε για περίπου μιάμιση ώρα στο κτίριο της Γενικής Αεροπορίας.

Συνομιλίες της ηθοποιού με πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά
Με πρόσφυγες κάθε ηλικίας, οι οποίοι φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, συνομίλησε η δημοφιλής ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί, η οποία βρίσκεται από το πρωί στην Αθήνα.
Στην πύλη Ε1, η κ. Τζολί συνάντησε, μέσα σε κοντέινερ, μία οικογένεια Αφγανών προσφύγων, οι οποίοι της περιέγραψαν τους λόγους για τους οποίους έφυγαν από την πατρίδα τους και της μίλησαν για το ταξίδι τους μέχρι την Ελλάδα. Το περιστατικό διηγήθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εθελόντρια της Ομάδας«Refugees Welcome» Νέσια Μιλιέ.
Στη συνέχεια, η δημοφιλής ηθοποιός συνομίλησε με πρόσφυγες που την περίμεναν έξω από το κοντέινερ. Μία πρόσφυγας από τη Συρία μόλις την αντίκρυσε ξέσπασε σε κλάματα και, όπως περιέγραψε η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Τζολί τής χάιδεψε τα χέρια και αγκάλιασε το δύο μηνών ανιψάκι που κρατούσε στην αγκαλιά της.
Η πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις και σύμφωνα με πληροφορίες αυτήν την ώρα κατευθύνεται στον Ελαιώνα.


Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα
Στη Θεσσαλονίκη, θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του makthes.gr  οι οποίες αναφέρουν ότι θα επισκεφθεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά.
Ωστόσο δεν αποκλείεται, αν το επιτρέψει το πρόγραμμα της, να επισκεφθεί και την Ειδομένη.


Ματαιώθηκε η επίσκεψη στη Λέσβο
Ματαιώθηκε η επίσκεψη στη Λέσβο της γνωστής ηθοποιού και πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντζελίνας Τζολί.
Η κ. Τζολί είχε προγραμματισθεί να έλθει στη Λέσβο από τον Λίβανο όπου βρισκόταν, αρχικά χθες στις 9 το βράδυ. Μάλιστα είχε υποβληθεί σχετικό σχέδιο πτήσης, το οποίο ακυρώθηκε στις 6 το απόγευμα. Η πτήση επανασχεδιάστηκε, με ώρα άφιξης στη Μυτιλήνη στις 9 σήμερα το πρωί.
Τελικά, περί τις 7.30 σήμερα το πρωί, πηγές της ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έκαναν γνωστό ότι η επίσκεψη σε ότι αφορά το σκέλος της στη Μυτιλήνη ματαιώνεται. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από πηγή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς στελέχη του θα συνόδευαν την κ. Τζολί, κατά την επίσκεψη της στους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων στο νησί.
Σημειώνεται ότι η Αντζελίνα Τζολί έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα προτιμούσε να αφήσει σε άλλους τα ζητήματα πολιτικής φύσης σε σχέση με τους πρόσφυγες, ενώ η ίδια επικεντρώνεται στις ανθρωπιστικές ανάγκες των περιοχών που επισκέπτεται
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου