Στις 29 Μαρτίου με δράσεις και εκδηλώσεις τα εγκαίνια της αναπλασμένης πλατείας Χρηματιστηρίου

Με σύνθημα «Μπες στο κλίμα και εσύ» και  μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις αναμένεται να εγκαινιαστούν στις 29 Μαρτίου οι αναπλασμένες πλατείες Χρηματιστηρίου και Εμπορίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Παρά τις καθυστερήσεις που υπήρξαν λόγω των capital controls, οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και απομένουν μόνο μικρές λεπτομέρειες προκειμένου να παραδοθούν στους κατοίκους της πόλης.
Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, έχει προσκαλέσει τόσο τους αντιδημάρχους Σπύρο Πέγκα και Έλλη Χρυσίδου όσο και φορείς της πόλης όπως το Επαγγελματικό και το Εμπορικό Επιμελητήριο, προκειμένου συνδιοργανώσουν τις εκδηλώσεις, και να γιορτάσουν όλοι μαζί το γεγονός ότι μια περιοχή με πολλά δομικά προβλήματα, υπέστη μια ανανέωση και αναμόρφωση πολύ σημαντική.
Παράλληλα όπως τόνισε ο κ. Παππάς εκτός των άλλων η ανάπλαση της πλατείας Χρηματιστηρίου, είναι ένα έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης της περιοχής, εξαιρετικά πρωτότυπο και ενδιαφέρον για μια περιοχή που ήταν αναβαθμισμένη.
«Εμείς πρέπει να κάνουμε παρεμβάσεις, για να έχουμε τη δυνατότητα για βιώσιμη επίλυση της αστικής κυκλοφορίας της πόλης, να φέρουμε κόσμο στο ιστορικό κέντρο της πόλης και να είναι και καταφύγιο κατά της περιόδους που έχουμε υψηλές θερμοκρασίες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος αστικού σχεδιασμού.
Το έργο με -  αρχικού προϋπολογισμού 5.405.000 € αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 29 Μαρτίου και θα οδηγήσει στην ανάπλαση μιας περιοχής 110 στρεμμάτων  μεταξύ των οδών Εγνατίας, Δραγούμη, Τσιμισκή, Δωδεκανήσου.».
Στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Χρηματιστηρίου θα πραγματοποιηθεί ένα δίκτυο πεζοδρομήσεων στις οδούς Αγίου Μηνά, Εδέσσης, Ηρώδου Αττικού, Ερνέστου Εμπράρ, Ολυμπίου Διαμαντή, από την οδό Κατούνη μέχρι την οδό Βίκτωρος Ουγκώ, Συγγρού, από την οδό Βηλαρά μέχρι την οδό Καθολικών, Πάικου και στο σύμπλεγμα της οδού Καποδιστρίου.
Στην Πλατεία Χρηματιστηρίου ο δήμος θα προχωρήσερι και σε νέες δενδροφυτεύσεις που θα καλύπτουν δύο χιλιάδες περίπου τετραγωνικά μέτρα, ενώ οι βιοκλιματικές επεμβάσεις στην περιοχή θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και την αντικατάσταση των επικαλύψεων των δαπέδων με ψυχρά υλικά στα πεζοδρόμια και στους άξονες κίνησης οχημάτων στις περισσότερες οδούς της περιοχής καθώς και δημιουργία σιντριβανιών και νεροκουρτινών.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου