Σκληρά μηνύματα από παντού την ώρα της μεγάλης απεργίας

sklira-minumata-apo-pantou-tin-wra-tis-megalis-apergiasΗχηρό μήνυμα αντίστασης της κοινωνίας, νέο βέτο από το κουαρτέτο στο ασφαλιστικού,μια ακόμη αποτυχημένη επιχείρηση «by pass» μέσω Μέρκελ, «κεραμίδα» από την Λαγκάρντ και μια έκθεση της Κομισιόν που υποδεικνύει νέα μέτρα,περιελάμβανε η ατζέντα της Πέμπτης για τον Αλέξη Τσίπρα.
Η κυβέρνηση απέκτησε το... προνόμιο μέσα σε τόσο βραχύ χρονικό διάστημα να δημιουργήσει ένα τόσο μεγάλο μπλοκ κοινωνικών τάξεων και επαγγελματικών ομάδων που ένωσαν τη διαμαρτυρία τους από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο  

Το βέτο και η λίστα των ενστάσεων από τους Θεσμούς στον Κατρούγκαλο  

 Στο Χίλτον ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ,στο δεύτερο ραντεβού με το κουαρτέτο άκουσε και πάλι ότι δεν νοείται η απόδοση εθνικής σύνταξης με 15 χρόνια ελάχιστης ασφάλισης ούτε ότι η αύξηση των εισφορών μπορεί να θεωρηθεί βαθιά μεταρρύθμιση.
Στον κ. Κατρούγκαλο παραδόθηκε  «λίστα» με τα «don't» του νέου ασφαλιστικού προκειμένου να υπάρξουν αλλαγές στο σχέδιο.
Ο υπουργός βγαίνοντας από το Χίλτον «έκλεισε το μάτι» στους διαδηλωτές λέγοντας ότι έχει ενημερώσει το κουαρτέτο για τον «παράλληλο διάλογο με την κοινωνία» και ότι απ αυτόν μπορεί να προκύψουν περαιτέρω αλλαγές.

 Λαγκάρντ: Ξεχάστε το χρέος αν δεν αλλάξει το ασφαλιστικό  

'Οσα άκουσε πίσω από τις κλειστές πόρτες ο κ. Κατρούγκαλος τα είπε από την Ουάσιγκτον η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ η οποία για πρώτη φορά συνέδεσε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με την τύχη του χρέους.
«Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει στην πράξη και όχι στα χαρτιά» πρόσθεσε η κ. Λαγκάρντ που άφησε να εννοηθεί πως θα πρέπει να ξεχάσουμε κάθε συζήτηση για ελάφρυνση χρέους αν δεν υπάρξει βαθιά μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Δηλαδή μαχαίρι στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις.      
Χωρίς τύχη το by pass Τσίπρα σε Μέρκελ   
Στο κενό έπεσαν και τα παράπονα του πρωθυπουργού στην γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι  οι Θεσμοί «κωλυσιεργούν» στην αξιολόγηση και το ΔΝΤ αντιδρά στο ασφαλιστικό ενώ το σχέδιο της κυβέρνησης είναι εντός του πλαισίου της συμφωνίας.
  Ο κ. Τσίπρας φέρεται να επεσήμανε στην γερμανίδα καγκελάριο ότι οι διαφωνίες μεταξύ των Θεσμών δεν πρέπει να οδηγήσουν σε καθυστέρηση της αξιολόγησης, ενώ εξέφρασε τη δυσφορία της ελληνικής κυβέρνησης στην καθυστέρηση υποβολής αντιπροτάσεων για το ασφαλιστικό από τους θεσμούς, παρά το γεγονός ότι έχουν λάβει την ελληνική πρόταση από τις αρχές του έτους.
 Ο κ.Τσίπρας φέρεται ακόμη να συμπλήρωσε ότι κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση.
Από τη μεριά της η γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να συμφώνησε ότι η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα και επιτυχώς, ωστόσο για τις απαιτήσεις της τρόικας παρέπεμψε τον έλληνα πρωθυπουργό στους Θεσμούς για να τα συζητήσει μαζί τους.

thetoc
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου