Οταν ο Βενιζέλος μιλούσε για τα πλωτά κέντρα υποδοχής προσφύγων

Ενώπιον του κινδύνου να αποβληθεί η χώρα από την Σένγκεν στις 4 Δεκεμβρίου 2015 ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε εισηγηθεί να προτείνει τώρα η κυβέρνηση τα πλωτά κέντρα υποδοχής, ταυτοποίησης και κατανομής σε πλοία μισθωμένα από την ΕΕ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Χαρακτηριστικά είχε πει:
«Έχουμε και νέα προβλήματα, όπως η ατυχής σύνδεση του μνημονίου με την εξωτερική πολιτική. Ελπίζω να πήρε το μάθημά του ο πρωθυπουργός μετά από τα ατυχή tweets που αντήλλαξε με τον κ. Νταβούτογλου. Η σύνδεση του προσφυγικού με το μνημόνιο, με προβλήματα εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας, μας δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Λέγονται λάθος πράγματα. Ανιστόρητα, σε σχέση με το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Σε αναφορά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όπου η κάθε λέξη , το κάθε επιχείρημα έχει τη σημασία της. Μετράμε τις λέξεις. Και εδώ έχουμε μία ακατάσχετη λογοδιάρροια νέου τύπου, ενώ βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός δίπλα στον Τούρκο πρωθυπουργό ή τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.
Να μην μιλήσω για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι οποίες λογίζονται, να το πω συγκεκριμένα, καταλογίζονται στη χώρα και την εξωτερική της πολιτική σε σχέση με τις ευρωατλαντικές σχέςεις, σε σχέση με την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας. Τι να πρωτοθυμηθώ. Εκ μέρους τίνος μιλάει…; Και θέλω να δω πως το αντιμετώπισε αυτό και ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός των Εξωτερικών στη συνάντηση με τον κ. Κέρι.
Και επανέρχομαι, ενώπιον του κινδύνου να αποβληθεί η χώρα από τη Συνθήκη Σέγκεν : Τώρα να προτείνουμε τα πλωτά κέντρα υποδοχής, ταυτοποίησης και κατανομής. Σε πλοία μισθωμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ελλιμενισμένα στις τουρκικές ακτές, που μεταφέρουν τους πρόσφυγες που ταυτοποιούνται στους λιμένες της Ευρώπης και δεν τους εγκλωβίζουν στην Ελλάδα, εγκλωβίζοντας την Ελλάδα στο πρόβλημα».

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου