Γεννηματά: Το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό εντείνει το πρόβλημα


Λύση δεν αποτελούν ασφαλώς οι ακραίες απαιτήσεις των δανειστών και ιδίως του ΔΝΤ, σημειώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξη η πολιτική της Κυβέρνησης έφερε τον λογαριασμό 1,8 δισ στους πολίτες και προκάλεσε τη συζήτηση για νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό - δήλωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντησή της με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ και υπογράμμισε:
 
Το Κυβερνητικό Σχέδιο εντείνει τα προβλήματα, αποδομεί το σύστημα, δημιουργεί κίνητρα εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής και οδηγεί σε νέες επώδυνες παρεμβάσεις. Για αυτό δεν είναι αποδεκτό από την κοινωνία και τα κόμματα».
«Ασφαλώς - διευκρίνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης - λύση δεν αποτελούν οι ακραίες απαιτήσεις των δανειστών και ιδιαίτερα του ΔΝΤ, που οδηγούν με άλλες μεθόδους σε δραματική μείωση των συντάξεων».

«Η Κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει τα ψέματα και τις ιδεοληψίες της και να επεξεργαστεί βιώσιμη και δίκαιη λύση που προϋποθέτει επανεκκίνηση της οικονομίας και επιστροφή στην ανάπτυξη» - συνέχισε η Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι από πλευράς Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχουν κατατεθεί εναλλακτικές προτάσεις ενώ αντίστοιχες έχουν διατυπωθεί και από τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς.

«Σε καμία περίπτωση η χώρα δεν πρέπει να ξαναζήσει το πολιτικό και κοινωνικό ψυχόδραμα του καλοκαιριού του 2015 και να οδηγηθούμε σε επικίνδυνα αδιέξοδα που και πάλι θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός» τόνισε, καταλήγοντας:

«Το ερώτημα είναι αν αυτή η κυβέρνηση θέλει και μπορεί».
 
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου